De Rijcke mogelijk terug bij AHV Swift

24 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Handballer Bram de Rijcke (23) keert mogelijk terug naar de Arnhemse eredivisionist Swift. Zijn oude club, Regioteam Cad2M, heeft het eerste team uit de hoofdklasse teruggetrokken wegens een gebrek aan spelers.

De Rijcke kwam in de seizoenen 2008-2009 en 2009-2010 al eerder uit voor Swift. De Doetinchemmer, die zijn lidmaatschap bij Cad2M al heeft opgezegd, heeft tot 15 augustus de tijd. Dan sluit de overschrijvingstermijn.
Behalve De Rijcke trainen momenteel nog 3 spelers van Cad2M mee bij Swift: doelman Richard Meinicke, Jop Reumer en Kevin Kettering. De eerste twee zijn nog jeugdspeler. Beiden behoren ook tot de Talents,  het Nederlands team voor spelers onder 17 jaar.
Volgens Joop Peters, bestuurslid technische zaken van Swift, is er nog niets definitief. “Die 4 jongens trainen bij ons mee, maar een beslissing is nog niet gevallen. Ze zijn uiteraard welkom, maar ik vind het ook heel jammer dat er bij Cad2M geen eerste team meer is. Niet goed voor het handbal in de regio. Die spelers zijn naar Cad2M gegaan om hogerop te komen. Ik snap wel dat ze nu niet meer terug willen naar de eerste klasse.”
Paul Schuurkes, de nieuwe trainer van Swift, kent het viertal. Schuurkes was afgelopen seizoen nog trainer van het eerste damesteam van Cad2M. Die ploeg wordt komend seizoen getraind door Oleg Boiko, afgelopen seizoen nog trainer van het mannenteam.