De Paasberg morst, ESCA-Oranje gelijk

25 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De stadsderby in de vijfde klasse F tussen ESCA en SC Oranje eindigde zondag in een gelijkspel: 1-1. De Paasberg morste in de strijd om de titel 2 kostbare punten bij FC Jeugd. In Ede werd het 0-0. Ewijk gaat in 5F nu alleen aan de leiding met 37 punten uit 15 duels. De Paasberg (35 uit 15) en FC Jeugd (33 uit 15) volgen. ESCA is vierde met 27 uit 16.

ESCA – SC Oranje 1-1 (0-0).
Trainer Chris Lankwarden van ESCA was na afloop ontevreden over zijn ploeg. “We speelden een hele matige eerste helft. Ik was blij dat het bij rust nog 0-0 was. Na de pauze ging het wat beter, maar toen scoorde Oranje 0-1”, aldus Lankwarden, die zijn ploeg toch nog gelijk zag maken. Mazlum Bezerikli bezorgde ESCA een punt. “Hij was de beste man op het veld”, aldus Lankwarden.
Het doelpunt van SC Oranje kwam op naam van Aziz Yiaar.

FC Jeugd – De Paasberg 0-0.
De Paasberg kwam in de topper bij FC Jeugd niet verder dan een gelijkspel. kansen waren er wel voor de bezoekers, maar de afronding liet te wensen over. Bovendien redde de doelman van FC Jeugd een keer formidabel op een inzet van Bjorn van Koppenhagen. In de slotfase ontsnapten de bezoekers nog aan een nederlaag, toen een speler van FC Jeugd de bal tegen de lat schoot.
De Paasberg beëindigde het duel met 10 man. In de hectische slotfase kreeg Erdal Senyer zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Vijfde klasse F
ESCA – SC Oranje             1-1
Barneveld – AZ 2000        2-1
FC Jeugd – De Paasberg   0-0
SVHA – Roda’28               3-0
Ewijk – CHRC                   5-2