De Paasberg meldt zich in titelstrijd

13 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De Paasberg heeft de Arnhemse stadsderby in de vijfde klasse F bij ESCA met 4-2 gewonnen. De ploeg van trainer Ton Klijnhout meldt zich nu volop in de strijd om de titel. 

In een bepaald niet vriendelijk duel waren de bezoekers de bovenliggende partij. De thuisclub overdreef met name de individuele acties, tot ergernis van trainer Chris Lankwarden (foto). “Ik ben de dirigent van dit orkest, maar in het veld neemt het orkest de leiding over en gaat iedereen voor zichzelf spelen. Dan krijg je valse noten”, aldus de trainer van ESCA.
Hountou Kane van ESCA kreeg bij 0-0 2 goede mogelijkheden, maar de afwerking liet te wensen over. dat bleef niet zonder gevolgen, want Erdal Senyer zette De Paasberg daarna op 0-1. “Dat gebeurde vanuit buitenspelpositie”, aldus Lankwarden, die zag dat de arbiter het vlagsignaal van de grensrechter niet overnam.
Tijdens de rust had Lankwarden aangegeven dat de bezoekers op het middenveld teveel vrijheid kregen. “Maar het orkest nam ook dit niet aan van de dirigent en toen ging het dus na rust goed mis”, zei Lankwarden, die na de 0-2 van Romario van Beek zijn ploeg via Murat Senyer nog op 1-2 zag komen. Na een eigen treffer en een tweede goal van Erdal Senyer was het duel belsist: 1-4.
De Paasberg kreeg daarna nog zeeën van ruimte, maar deed daar niets meer mee. Integendeel. Murat Senyer zette zelfs nog de 2-4 op het bord.
ESCA lijkt uitgeschakeld in de strijd om de titel, maar Lankwarden geeft niet op. “Want ik geef nooit op.  Want elke week zijn er rare uitslagen. Volgende week kan het er weer heel anders uitzien.”

Uitslagen vijfde klasse F
OVC ’85 – Edesche Boys        3-2
Barneveld – RVW                      0-3
Uchta – SVHA                           3-3
CHRC – Dierense Boys            5-1
FC Jeugd – Elsweide                4-0