De Paasberg heeft aan punt genoeg

22 april 2011 | Van onze AS-redactie

De Paasberg is al 14 duels op rij ongeslagen. Plakt de ploeg van trainer Ton Klijnhout (foto) daar zaterdag in de uitwedstrijd bij Dierense Boys nog 1 duel aan vast, dan is de Arnhemse formatie verzekerd van de nacompetitie.

De laatste competitienederlaag van De Paasberg dateert al weer van 3 oktober van het vorig jaar. Toen ging de ploeg op eigen veld in de stadsderby tegen ESCA met 2-0 onderuit. Daarna wonnen de Arnhemmers 10 van de 14 gespeelde wedstrijden en speelde het slechts 4 keer gelijk.
Daar zat wel een hele belangrijke tussen. Trainer Ton Klijnhout is die wedstrijd bij SVHA, op 3 april, nog niet vergeten. “Daar hebben we het laten liggen. Anders waren we nu al kampioen van de tweede periode geweest en had er nu ook nog druk op koploper OVC’85 gelegen. Bij rust stonden we bij SVHA met 3-0 voor, maar iedereen wilde na de pauze zijn goaltje meepikken en liep uit de positie. En toen ging het mis.”
Misschien wel door die wedstrijd is Klijnhout nog niet gerust op een goed resultaat in de inhaalwedstrijd tegen Dierense Boys. Een gelijkspel is al genoeg en bovendien is de tegenstander van zaterdag na een voortreffelijk begin van de competitie in elkaar geklapt. “Daar schuilt ook een gevaar”, zegt Klijnhout. “Je kunt rekenen wat je wilt en de tegenstander kan al een tijdje wat minder zijn, maar je moet het in die ene wedstrijd wel laten zien.”
Als actief speler zou Klijnhout die kans op nacompetitievoetbal niet meer uit handen hebben gegeven. “Ik zeg wel eens uit de gein tegen de spelers dat ik vroeger voor een dergelijke wedstrijd een pasfoto van mijn tegenstander op het nachtkastje zette. Dan keek ik er elke avond even naar en op zondag kwam hij niet aan de bak. Maar op die manier ben ik, bij wijze van spreken, wel ooit met Arnhemia vanuit de afdeling Arnhem naar de tweede klasse gepromoveerd.”
Volgens Klijnhout is zijn ploeg goed genoeg voor de vierde klasse. En zelfs als het morgen niet lukt, is er nog niets verloren voor De Paasberg. Ook via de derde periode, waar RVW, OVC ’85 en De Paasberg met 13 punten uit 5 duels aan kop gaan, en een hoge eindklassering kan de Arnhemse ploeg nog nacompetitievoetbal afdwingen. Klijnhout wil daar echter niets van weten. “Het moet zaterdag gebeuren. Ik doe niet mee aan al dat gereken.”

Stand tweede periode
1. De Paasberg         6-16   (+14)
2. OVC ’85                7-16    (+17)
3. RVW                       7-13    (+6)
4. FC Jeugd               7-13    (+0)
5. Dierense Boys      6-12    (+5)

Klik hier voor het programma.