De Paasberg A1 uit competitie

17 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het bestuur van De Paasberg heeft zijn A1-juniorenteam uit de competitie gehaald. Aanleiding was het wangedrag van enkele spelers in het thuisduel met RKPSC A1 (1-4), afgelopen zaterdag. Vier spelers van De Paasberg kregen in die wedstrijd de rode kaart.

Voor Paul van Koppenhagen, trainer van het A1-team en technisch coördinator bij de Arnhemse voetbalvereniging, was de maat daarmee meteen vol.
“Ik ben 23 jaar trainer-coach, maar dit heb ik nooit eerder meegemaakt. Ik waande me in een cowboyfilm”, vertelde Van Koppenhagen.
Liefst 4 spelers van De Paasberg A1, uitkomend in de tweede klasse, kregen de rode kaart. “Eén van hen had 2 keer een gele kaart, maar de andere kaarten waren direct rood”, zei Van Koppenhagen. “Tweemaal voor schoppen van achteren. De laatste kaart was voor nota bene een B-junior, die de scheidsrechter de kaart uit de handen schopte en er vervolgens op ging staan.”
Het bestuur van De Paasberg nam onmiddellijk keiharde maatregelen. “De voorzitter was er ook en we waren er na afloop in de bestuurskamer heel snel uit”, aldus Van Koppenhagen. “Die B-speler is geroyeerd en die 2 anderen zijn door het bestuur 7 wedstrijden geschorst. Er waren al 3 spelers afgevallen en omdat we niet meer genoeg spelers over hebben, is het A1 ook meteen uit de competitie gehaald.”
Volgens Van Koppenhagen maakt De Paasberg schoon schip. “We pakken door, want dit kan niet. Je schaamt je dood, ook richting KNVB. We hebben de mensen van RKPSC, dat een leuk team heeft, onze excuses aangeboden. En ook aan de scheidsrechter, die jongen was pas 17 jaar en was helemaal overstuur. Hij kwam uit Nijmegen en ik heb hem na afloop naar de trein gebracht.”
Van Koppenhagen zegt er ‘helemaal klaar mee te zijn’. “Ik trainde dat A1-team met Johan Zeven en Hans van Lierop. En nog een paar begeleiders. Allemaal echte kerels dus, maar een aantal A-spelers had er toch gewoon maling aan. We hebben geen zin om politieagent te spelen. Van de overgebleven groep positivo’s mogen er 7 nog in de B-jeugd, 2 gaan er naar de selectie en 2 naar het tweede zondagteam. Met jonge spelers heb ik wel geduld als er eens wat gebeurt. Dan probeer je het nog bij te sturen, maar nu keken Johan en ik elkaar al tijdens de wedstrijd aan. Hier waren we klaar mee.”