De Mont Ventoux op voor het KWF

16 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Veel geld inzamelen voor het kankerfonds KWF. Dat is het doel van Marius Hofmeester, voetballer van VDZ D2. In dat kader kwam Davy Pröpper vrijdag naar VDZ. Hij reikte het verlote Vitesse-shirt met daarop de handtekeningen van de spelers uit aan winnares Irene Gudden.

Marius Hofmeester (12) en zijn vriend Pablo Bosman (12), beiden leerling op het gym+ van het Arentheemcollege in Arnhem, beklimmen op 3 september de 1912 meter hoge Mont Ventoux. De fietstocht wordt georganiseerd door de stichting ‘Mont-Ventoux’. Het doel is om in die vijfde editie met 500 deelnemers, 50 vrijwilligers en 55 sponsors minimaal 500.000 euro op te halen voor het Koningin Wilhelmina Fonds.
Marius en Pablo zijn inmiddels al druk bezig met het zoeken naar sponsors. “Ik mocht van mijn ouders meedoen onder de voorwaarde dat ik zelf toestemming van school zou regelen”, vertelde Marius. “De afdelingsleider op school reageerde heel enthousiast en met die sponsors gaat het ook lukken.”
En de link met Vitesse. Hoe zit dat? Marius: “Ik ken de kok van Vitesse, Marcel van der Woude. Hij heeft een Vitesseshirt geregeld met de handtekeningen van de spelers erop en dat shirt mocht ik verkopen of verloten. Verloten vond ik eerlijker. Ik heb 100 loten verkocht van 1 euro.”
Irene Gudden was de gelukkige winnaar en vrijdagavond kwamen Davy Pröpper en Marcel van der Woude naar VDZ om de prijs uit te reiken. “Ik heb Davy zelf gebeld en dat was toch wel spannend”, vertelde Marius. “Ik vond het heel erg leuk dat hij bereid was om te komen.”
Winnares Irene Gudden had voor Marius ook nog een verrassing in petto. Zij stelde het shirt weer ter beschikking. “Ik vind dit een geweldig initiatief. Mijn moeder is zelf aan kanker overleden. Om nog meer geld binnen te kunnen halen, ga ik het bij opbod verkopen. Tijdens het familietoernooi van VDZ, op 5 juni, kan er voor het laatst worden geboden op het shirt.”

*Foto op de homepage: Marcel van der Woude, Davy Pröpper, Irene Gudden en Marius Hofmeester. 

Klik hier voor de weblog ven Marius en Pablo