De Blok: ‘Lijn vorig seizoen doortrekken’

2 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Trainer Michael de Blok van de handballers van ESCA wil de lijn van vorig seizoen doortrekken. Door een formidabele reeks in de laatste acht wedstrijden handhaafde de Arnhemse ploeg zich in de eerste klasse (oost).

Handhaving is ook dit seizoen het doel. De Blok, die halverwege het vorige seizoen de trainerstaken van Jerry van Koppenhagen overnam, moet het doen met dezelfde selectie als vorig seizoen. De Arnhemmer vindt dat geen probleem. “De ploeg heeft bewezen mee te kunnen in de eerste klasse. Trekken we de lin van de tweede seizoenshelt door, dan moeten we nu in de middenmoot kunnen eindigen.”
Vorig seizoen had ESCA tijd nodig om te wennen aan het niveau in de eerste klasse. De Blok: “Het seizoen daarvoor was ESCA bij toeval gepromoveerd. De ploeg eindigde als vijfde, maar de eerste vier teams wilden niet promoveren. ESCA wel.”
De Arnhemse trainer weet waarin ESCA zich moet verbeteren. “Vorig seizoen hebben we uit zo’n beetje alles verloren en maar twee punten gepakt. Daar moeten we winst boeken.”
ESCA begint de competitie zondag bij Achilles 2. De wedstrijd in sporthal Mheenpark in Apeldoorn begint om 14.05 uur.