De Bataven wint eigen toernooi, SML maakt indruk tegen DCS: 8-0

16 augustus 2020 | Van onze AS-redactie

SML heeft zondag op het Gendtse sportpark Walburgen al meteen zijn visitekaartje afgegeven. Op het toernooi van De Bataven eindigde de Arnhemse derdeklasser weliswaar als tweede, maar maakte wel indruk. De ploeg van het trainer John van Dijk en zijn assistent Marcel Omvlee versloeg de Zevenaarse tweedeklasser DCS met maar liefst 8-0, waarna de laatste wedstrijd in het drieluik met 4-2 verloren ging tegen thuisploeg en eersteklasser De Bataven.

De Bataven en DCS speelden in de eerste wedstrijd tegen elkaar gelijk: 1-1. In het duel van twee keer 30 minuten kwam DCS in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar Bob Rossen zorgde in het tweede deel voor de gelijkmaker.

In de enorme hitte moest DCS na het duel met De Bataven al meteen aantreden tegen SML. Voor de Zevenaarse ploeg bleek dat te veel van het goede. Floyd Mulder (2), Stephen van Beek (2), Ilias El Kharcha, Latif El Malki, Abdelilah El Malki en Fatih Sprenkel zorgden voor de acht Arnhemse treffers.

Spelmoment uit het duel De Bataven – SML (zwart tenue). (Foto: Nico Kooij)

SML, dat met 25 spelers naar Gendt was afgereisd, bood De Bataven in de derde en beslissende wedstrijd prima partij, maar de Gendtse ploeg ging toch met de eindzege aan de haal: 4-2.
De treffers van SML kwamen op naam van Ko Snel en Abdelilah El Malki.

Meer regionale ploegen speelden dit weekeinde een oefenwedstrijd. De meeste doelpunten vielen zaterdagmiddag bij Veluwezoom – De Paasberg. In een leuk en onderhoudend duel vielen een aantal zeer fraaie treffers. De Paasberg won uiteindelijk met 8-5. 

Zondageersteklasser RKHVV speelde in Huissen tegen Venray, uitkomend in de zuidelijke eerste klasse D. De ploeg van trainer Maik Angenent (foto) won met 3-2. Mink Bugter zette de thuisploeg op 1-0, waarna de bezoekers het heft in handen namen: 1-2. Michael van Swaay zorgde er met twee fraaie doelpunten voor dat RKHVV toch nog met de zege aan de haal ging.

Op het snikhete Westervoortse sportpark Naederhuyse won vierdeklasser SC Westervoort met 3-2 van derdeklasser VVO. De thuisploeg, met trainer Wim Bleijenberg als opvolger van Harold Dengerink aan het roer, opende sterk op het natuurgras en nam verdiend de leiding door de van AVW ’66 teruggekeerde Martijn Derksen. Gaandeweg het duel kreeg VVO meer grip op de wedstrijd en na een mooie aanval kopte Theo Weijs (ex-ESA) op aangeven van Thijs Janssens de gelijkmaker binnen: 1-1.

Na de pauze was VVO aanvankelijk de betere ploeg. Na de 1-2 van Justin van Reem werd een treffer van Joost Baarslag afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De bezoekers, met trainer Peter Gerritsen als opvolger van Martijn van de Hel op de bank, kreeg daarna nog een aantal goede kansen. Na een goed uitgespeelde aanval verschenen drie VVO-ers vrij voor de Westervoortse doelman, maar zelfs dat buitenkansje leverde geen treffer op.
In de laatste vijf minuten profiteerde Westervoort van slordigheden in de Velpse defensie. Mounir Amezrine (2-2) en Sjoerd Jansen (3-2) waren wel zorgvuldig in de afronding.

Uitslagen overige uitslagen oefenduels
Zaterdag 15 augustus
 
Eldenia VR1 – Jong vv Alkmaar 0-7
Veluwezoom – De Paasberg 5-8
OVC ’85 – SDV Barneveld 2 1-1
Blauw Geel ’55 – ESA 3-3
Bennekom – Duno D 1-1

Zondag 16 augustus
HAVO – sc Rheden 6-1
Angerlo Vooruit – Arnhemse Boys 0-2
Westervoort – VVO 3-2
Jonge Kracht – Driel 2-0
Arnhemia – Eendracht 4-0
OBW – AZC
RKHVV – Venray 3-2
SVO ’68 – Eldenia 5-2
FC Jeugd – VDZ 2-0
Toernooi De Bataven (duels van 2 x 30 minuten)
De Bataven – DCS 1-1
DCS – SML 0-8
De Bataven – SML 4-2