De Bataven stelt hoofdtrainer Frank van Kouwen op non-actief

1 november 2021 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van De Bataven heeft trainer Frank van Kouwen op non-actief gezet. Tegenvallende resultaten liggen aan dat besluit ten grondslag. De Bataven verloor zondag in de eerste klasse E thuis met 3-1 van BVC ’12, dat na vijf nederlagen in Gendt de eerste driepunter pakte. Komende zondag komt het Arnhemse MASV op bezoek bij De Bataven.

Van Kouwen (41) was bezig aan zijn tweede jaar bij de Betuwse club. Vorig seizoen ging er echter door de coronamaatregelen al snel een streep door de voetbalcompetitie. Dit seizoen kwam De Bataven zes keer in competitieverband in actie. Het eerste duel in 1E leverde nog een 1-0 zege op Winterswijk, daarna pakte De Bataven alleen nog een punt in de thuiswedstrijd tegen Stevo (0-0). De duels bij koploper Bemmel (2-1) en de nummer twee Heino (1-0) gingen net als de thuiswedstrijd tegen Dalfsen (1-3) verloren. Het verlies tegen BVC was zondag de bekende druppel.

In een persbericht laat het bestuur van De Bataven weten dat het ontbreken van resultaten en en het gebrek aan chemie tussen trainer en spelersgroep de belangrijkste redenen zijn voor het op non-actief stellen van Van Kouwen. Het bestuur zegt het besluit te betreuren en dankt Van Kouwen voor zijn inspanning en wenst hem succes voor de toekomst.
De Bataven gaat op korte termijn op zoek naar een interim-trainer, maar neemt de tijd om een geschikte opvolger voor Van Kouwen te vinden.

Van Kouwen was als trainer vier jaar werkzaam in de jeugdafdeling van Vitesse en stapte afgelopen zomer over naar de jeugd van NEC. Hij combineerde dat met zijn werkzaamheden bij De Bataven. Van Kouwen, die betaald voetbal speelde bij Willem II, Eindhoven, VVV, Roda JC en De Graafschap, was eerder ook hoofdtrainer van het Ulftse SDOUC (2016 – 2018) en het Zevenaarse OBW (2018 – 2020).