De Bataven in slotfase langs RKHVV

23 mei 2013 | Van onze AS-redactie

De Bataven heeft zich als vierde ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Gendtse ploeg versloeg in een waar spektakelstuk RKHVV: 6-3. Vijf minuten voor tijd was de stand nog gelijk: 3-3.

De twee hoofdklassers maakten er een zeer aantrekkelijke wedstrijd van. RKHVV was in de eerste helft iets sterker, maar Rob Aarentsen zette De Bataven na 20 minuten op 1-0. Vlak voor rust zorgde Lennart Rekmans voor de gelijkmaker: 1-1.
Na de hervatting opende de Huissense ploeg sterk. Wessel van der Horst zorgde voor een 2-1 voorsprong voor RKHVV, maar 11 minuten later was het Bart Vermeulen die De Bataven langszij schoot: 2-2.
Toen Lennart Rekmans met zijn tweede treffer de Huissense ploeg in de 71e minuut op 3-2 zette, leek RKHVV aan het langste eind te gaan trekken. Acht minuten later strafte Evert Palm echter een fout van doelman Fabian Philips van RKHVV af: 3-3.
De toeschouwers maakten zich al op voor de strafschoppenserie, maar in de laatste zeven minuten schoot De Bataven nog drie leer raak. Thomas Demond maakte 4-3, waarna de invallers Coen Braam en Gertie Rikken profiteerden van de ruimte: 6-3.
De Bataven speelt op donderdag 30 mei in de halve finale tegen AVW ’66. Dinsdag 28 mei staan ESA en VDZ tegenover elkaar.

Programma Arnhem Cup
Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Dinsdag 28 mei: VDZ – ESA                                (5)
Donderdag 30 mei: AVW ’66 – De Bataven          (6)

Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: winnaar (5) – winnaar (6)