De Bataven gooit VVO uit de beker

25 februari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO is dinsdagavond in de achtste finale van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost uitgeschakeld. Op het Gendtse sportpark Walburgen verloor de Velpse ploeg met 4-1 bij de zondagse hoofdklasser De Bataven.

Vierdeklasser VVO gaf De Bataven uitstekend partij. De thuisploeg opende weliswaar al na vijf minuten de score door Rashwan Taher, maar de Velpse gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Joost Baarslag maakte twee minuten na de openingstreffer alweer gelijk: 1-1.
Vijf minuten voor rust leidde slecht uitverdedigen van VVO-doelman Johan van den Hurk tot een nieuwe voorsprong voor De Bataven. Via de storende Evert Palm caramboleerde de bal in het lege doel: 2-1.
Na de hervatting kreeg VVO nog een paar goede kansen op de gelijkmaker. Die bleven onbenut en dat brak de ploeg van trainer Eric Arentsen op. Evert Palm zorgde in de 78e minuut voor de beslissing door een strafschop te benutten. Op aangeven van Mike Peters bepaalde Palm vijf minuten later de eindstand op 4-1.
Voor VVO, koploper in de vierde klasse D van het zondagvoetbal, eindigde daarmee het bekeravontuur. De Bataven plaatste zich door de zege voor de kwartfinale.