De Bataven: derde finale op rij?

30 mei 2013 | Van onze AS-redactie

Kan AVW ’66 het Gendtse De Bataven afhouden van zijn derde finale op rij in het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup? Die vraag wordt donderdagavond beantwoord als beide ploegen elkaar in de halve eindstrijd treffen op het terrein van Eendracht.

ESA plaatste zich dinsdagavond als eerste ploeg voor de finale door een 8-0 zege op VDZ. Het was de hoogste uitslag in een halve finale van de Arnhem Cup, dat dit jaar voor de 44e keer wordt gehouden.
Het krachtsverschil tussen AVW ’66 en De Bataven zal in de tweede halve finale niet zo groot zijn. AVW ’66 kende een uitstekend seizoen en behaalde onder leiding van het trainersduo Stef van Meerveld/Wim Pol het kampioenschap in de tweede klasse H van het zaterdagvoetbal.
De Bataven had een uitstekend seizoen in de hoofdklasse C van het zondagvoetbal. De ploeg van het trainersduo Arnold Brehler/Thijs Waterink eindigde op een knappe gedeelde vierde plaats en had nog tot de laatste speeldag uitzicht op de derde periodetitel.
De Bataven stond de afgelopen twee jaar in de finale van de Arnhem Cup. In 2011 was de Gendtse ploeg daarin met 3-0 te sterk voor FC Presikhaaf. Beide ploegen troffen elkaar ook in 2012 in de eindstrijd. De Bataven kon de titel niet prolongeren en verloor met 4-1.
AVW ’66 was voor het laatst finalist in 2010. In een enerverende eindstrijd moest de Westervoortse ploeg het toen na verlenging vooral op fysieke kracht afleggen tegen FC Presikhaaf (2-3).
In 2013 bereikte AVW ’66 de halve finale na zeges op De Paasberg (1-1, winst na strafschoppen) en in de kwartfinale op SML (3-1). In de tweede ronde hoefde AVW ’66 niet in actie te komen, omdat MASV zich terugtrok.
De Bataven won in de eerste ronde moeizaam van het zaterdagteam van Elsweide (1-0) en plaatste zich daarna zonder te spelen voor de kwartfinale. Tegenstander Rheden trok zich terug. In een spectaculaire kwartfinale rekende De Bataven af met klassegenoot RKHVV. De Gendste ploeg scoorde in de laatste zeven minuten van dat duel drie keer: 6-3.
AVW ’66 – De Bataven begint donderdag om 19.30 uur en wordt gespeeld op het terrein van Eendracht.

Programma Arnhem Cup
Halve finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Donderdag 30 mei: AVW ’66 – De Bataven
Finale, terrein Eendracht, aanvang 19.30 uur
Zondag 9 juni: ESA – winnaar AVW ’66 / De Bataven