DCS wint Zilveren Bal Toernooi

13 januari 2020 | Van onze AS-redactie

DCS is zondagmiddag winnaar geworden van het Bumé Zilveren Bal Toernooi. De Zevenaarse tweedeklasser versloeg in de finale op het Rozendaalse sportpark de Pinkenberg Concordia Wehl met 5-0. Daarmee voorkwam DCS dat de Achterhoekers het toernooi voor de derde keer op rij op hun naam schreven. Zaterdagderdeklasser Dieren legde beslag op de derde plek door een 3-1 zege op VVO.

Het duel tussen DCS en Concordia Wehl was al binnen een kwartier beslist. Sven Jansen, Joeri Joosten en Onur Ilbay zetten de Zevenaarse ploeg van trainer Kevin Jeurissen op een 3-0 voorsprong. Na de pauze zorgde Alex Scheffer voor 4-0, de 5-0 was een eigen doelpunt van Concordia Wehl.
Beide ploegen komen uit in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en ontmoeten elkaar op 2 februari in Wehl. 

De defensie van VVO staat onder druk in het duel met Dieren. (Foto: Nico Kooij)

Dieren legde beslag op de derde plaats door in de troostfinale het organiserende VVO met 3-1 te verslaan. Mohammed Haouli tikte van dichtbij de 1-0 binnen. Na de pauze tilden Teun van Uum (kopbal) en Onur Özsu (rechtstreeks uit een vrije trap) de stand naar 3-0.  In de slotfase zorgde Coen Jansen vanaf de strafschopstip voor de Velpse eretreffer, nadat Muqdad Hassoo was neergelegd.

De selectie van VVO vertrekt in de nacht van woensdag op donderdag voor een vierdaags trainingskamp naar het Spaanse Marbella en speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen derdeklasser vv LEO uit Assen. Zondagavond 19 januari keert de formatie van trainer Martijn van de Hel weer terug naar Nederland. Een week later, op 26 januari. hervat VVO de competitie in de derde klasse C met een uitwedstrijd tegen FC Trias.

* Foto rechtsboven: Joost Baarslag namens DCS in actie tegen Concordia Wehl. (Foto: Nico Kooij)