DCS en Concordia Wehl in finale Bumé Zilveren Bal Toernooi

10 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Concordia Wehl en DCS staan zondag in de finale van het Zilveren Bal Toernooi. Op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal versloeg Concordia Wehl donderdagavond thuisclub VVO met 5-2. Marco Corba, oud-speler van de Velpse club, was met drie treffers de grote man bij de Achterhoekers. DCS was te sterk voor Dieren: 3-1.

Derdeklasser VVO kwam tegen Concordia Wehl, dat uitkomt in de tweede klasse, fanatiek uit de startblokken. Al in de eerste minuut namen de Velpenaren een voorsprong. Ramon van Steenbergen reageerde alert na geklungel in de Achterhoekse defensie: 1-0. Bij rust waren de rollen echter al omgedraaid. Marco Corba en Jari Wolters straften fouten in de verdediging van VVO de genadeloos af, waardoor de ploeg van trainer Maik Angenent met een 1-2 voorsprong ging rusten: 1-2.

VVO, dat aantrad zonder Ted Bronkhorst, Aron Gerritsen (beiden geblesseerd), Niek Meijer (werk) en Paolo Riva (studie) zag de opponent kort na de hervatting de marge van twee treffers herstellen. Met een fraaie individuele actie langs enkele tegenstanders en een verwoestende uithaal zorgde Corba voor 1-3. Het duel leek beslist, maar Ramon van Steenbergen bracht de spanning met zijn tweede treffer terug: 2-3. In de slotfase sloeg Concordia Wehl nog twee keer toe. Brian Smit en opnieuw Corba (vrije trap) bepaalden de eindstand op 2-5.

DCS, uitkomend in de tweede klasse I van het zondagvoetbal, plaatste zich voor de finale door een 3-1 zege op zaterdagderdeklasser Dieren. Serge de Vries en Onur Illbay zetten de Zevenaarse formatie al voor de pauze op een 2-0 voorsprong. Na de hervatting deed Dylan Fontein nog wat terug voor Dieren, maar Alex Scheffer gooide de wedstrijd in het slot: 3-1.

De finale van het Bumé Zilveren Bal Toernooi tussen Concordia Wehl en DCS begint zondagmiddag op sportpark de Pinkenberg in Rozendaal om 13.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld van VVO en staat onder leiding van arbiter Hans Achterberg.
Om 12.30 uur staat op ‘bovenveld’ de troostfinale tussen VVO en Dieren op het programma. Rob Oldenhave is de scheidsrechter.

Vrijdagavond  komen op het vierdaagse evenement de recreanten (vrouwen 30+) en mannen (35+) in actie. Zaterdag staat het juniorentoernooi (JO-19) op het programma.