‘Davy Pröpper mag niet naar Ajax’

31 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Ajax heeft maandag bij Vitesse een bod uitgebracht op Davy Pröpper. De nummer 3 van Nederland kreeg bij de ambitieuze Arnhemse club echter nul op het rekest. Dat meldt Voetbal International.

Ajax verlegde zijn interesse naar Pröpper, oud-speler van VDZ, omdat de beoogde spits Bas Dost zijn arbitragezaak tegen SC Heerenveen verloor. De aanvaller probeerde maandag een transfer naar Ajax af te dwingen, omdat de Friese ploeg, net als Ajax in het geval Suarez, de hoodfdprijs voor Bas Dost wilde hebben. De Amsterdamse club is nu verplicht om bij een eventuele overgang van Dost een slordige 6 miljoen euro op tafel te leggen.
Volgens Voetbal International nam Ajax via Danny Blind maandagavond contact op met Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse. Een overgang van Pröpper naar Ajax bleek onbespreekbaar. ‘We hebben direct aangegeven dat we Davy willen behouden’, zei Van Leeuwen tegen Voetbal International. ‘We hebben net zijn contract verlengd en hij is een belangrijke steunpilaar voor de toekomst.’

De transfer van de Roemeense verdediger Valerica Gaman naar Vitesse gaat niet door. Universitatea Craiova laat de 21-jarige talentvolle verdediger niet gaan. De Roemeense club laat via haar website weten dat het mogelijk stappen onderneemt tegen Vitesse. Gaman zou nog een contract hebben dat doorloopt tot de zomer van 2015, waardoor Vitesse niet gerechtigd was zonder toestemming van de club te onderhandelen met de speler.
Julian Jenner verlaat Vitesse. De 26-jarige aanvaller, in ongenade gevallen bij trainer Albert Ferrer,  wordt de rest van het seizoen verhuurd aan NAC. Jenner kwam al eerder uit voor de club in Breda.
De Zweed Lasse Nilsson keert terug naar zijn vaderland. De aanvaller, die ook in de belangstelling van Feyenoord stond, gaat spelen voor Elfsborg.