Dames VDZ te sterk voor RKHVV 2

5 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De voetbalsters van VDZ doen weer mee in de strijd om de titel in 1D. VDZ won zondag thuis met 3-1 van RKHVV, terwijl bijna alle concurrenten punten lieten liggen. In 3F won Eldenia met 8-0 van De Meern.

EERSTE KLASSE D
VDZ – RKHVV 2 3-1 (1-1)
.
VDZ kende een sterke start tegen RKHVV 2 en kwam al na 3 minuten op voorsprong door Loes Wierstra. Zij reageerde attent op een voorzet van Femke Hengst. de thuisploeg kon daarna niet doordrukken. Integendeel, na 32 minuten scoorden de gasten uit Huissen in de gelijk opgaande eerste helft na een corner de gelijkmaker: 1-1.
In de tweede helft werd VDZ sterker en in de 64e minuut kwam de ploeg van trainer Han Toussaint verdiend op 2-1. Annelies van Gelder haalde van grote afstand genadeloos uit en op dat schot moest de keepster van RKHVV 2 het antwoord schuldig blijven.
In de slotfase kreeg VDZ nog een strafschop. Mirjam Cok maakte van 11 meter geen fout: 3-1.
VDZ heeft nu 24 punten uit 12 duels en staat op de vierde plaats. Someren en Eindhoven delen met 27 uit 12 de koppositie. Blauw Wit is met 26 uit 12 derde.

DERDE KLASSE F
Eldenia – De Meern 8-0 (3-0).

Eldenia boekte de tiende competitiezege op rij. De Meern was dit keer het slachtoffer van de dadendrang van de Eldense ploeg.
Bij Eldenia enkele speelsters om uiteenlopende redenen afwezig, maar hun vervangers uit het tweede team (Imara Bouwman, Tara Visscher en Amy Kneefel) speelden een prima partij. Lieke Hendriks, overgekomen van Olympia’25, maakte haar debut in de hoofdmacht van Eldenia.
Eldenia is in 3F na 10 duels nog zonder verliespunten. De doelcijfers (83-2) spreken boekdelen.