Dames VDZ halen uit bij concurrent

14 maart 2012 | Van onze AS-redactie

De dames van VDZ hebben hun kansen op de titel in de eerste klasse D behouden. De ploeg van trainer Han Toussaint won in Brabant bij naaste concurrent Someren met 4-0. VDZ staat nu op een tweede plaats.

Someren en VDZ gaven elkaar in de openingsfase niets toe, maar na een kwartier veranderde het spelbeeld. De gasten kregen het initiatief en het was aan de keepster van Someren te danken dat het tot de 40e minuut 0-0 bleef. Kort voor rust was het echter raak. Mirjam Cock ontsnapte aan de aandacht van de defensie van Someren en zette VDZ op 0-1.
Na de hervatting bleef de Arnhemse ploeg met verzorgd combinatievoetbal de betere ploeg. Kiki Swanenburg (50’) en Irene Smeltink (60’) beslisten al in het eerste kwartier na de pauze de wedstrijd. Vijftien minuten voor tijd drukte Renee Noordhoek het krachtsverschil in nog een doelpunt uit: 0-4. VDZ liet de teugels in de slotfase wat vieren, maar stond geen treffer toe.
Door de zege zette VDZ (34 punten uit 16 wedstrijden) directe concurrent Someren op 6 punten. Blauw Wit (36 uit 16) gaat aan de leiding. Onder VDZ staan Eindhoven (32 uit 16), Nemaelaer (31 uit 16) en Someren).
Zondag speelt VDZ opnieuw een topper. Dan gaat de Arnhemse ploeg op bij Nemelaer, de nummer 4 op de ranglijst.

Uitslagen Eerste klasse D
Someren – VDZ                  0-4
Blauw Wit – Nemelaer        4-2
Vesta – Eindhoven             0-0
RKHVV 2 – Vios B              7-2
Nooit Gedacht – Bavel       1-1
RKSVO – Sparta’25            1-2