Connect Sport live bij Fortuna Sittard – Vitesse en GSV ’38 – Doesburg

5 mei 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Een zeer rustig sportweekend, deze week, althans wat het voetbal betreft. In de eredivisie speelt Vitesse om 16.45 uur uit tegen Fortuna Sittard en deze wedstrijd is live bij Connect Sport op de radio te volgen. Tevens live is Connect Sport aanwezig bij de kraker in de vierde klasse D tussen GSV’38 en Doesburg. Die 4D is een zeer interessante klasse, waar nog helemaal niets beslist is en tot op het einde geknokt moet worden om de punten.

In Connect Sport wordt zondag gesproken met Maarten Kerkhof. Op dit moment is hij trainer van Redichem, maar zoals bekend wordt hij de nieuwe man bij SCW’23, de Renkumse fusieclub tussen Redichem, CHRC en RVW. Zoals gezegd, het voetbalprogramma is beperkt, maar over de wedstrijden die gespeeld worden, komen trainers in Connect Sport aan het woord.
Zo deelt trainer Muhaiman Samir van SML (derde klasse B) zijn ervaringen over de ‘restwedstrijd’ tegen Concordia Wehl. Deze wedstrijd werd op 16 april na 45 minuten en bij een stand van 2-0 in het voordeel van SML wegens een blessure van de scheidsrechter gestaakt, de resterende 45 minuten worden zondag op Sportpark de Bakenberg vanaf 14.00 uur gespeeld.

In de vierde klasse D staat behlave GSV ’38 – Doesburg ook het duel Montferland – Angerlo Vooruit op het programma. Wanneer Angerlo Vooruit, nu vijfde met 28 punten uit 17 wedstrijden, deze wedstrijd wint, doen de ploeg nog volop mee in de strijd om promotie. Trainer Herco Engelsman licht in de uitzending één en ander toe.
Datzelfde doet trainer Berat Sasmaz van SDZZ in de vijfde klasse C. De Zevenaarse formatie speelt zondag tegen Den Dam en ook SDZZ kruipt bij winst vanaf hun vijfde plaats weer een stukje naar boven. In diezelfde klasse 5C komt Gelders Eiland uit tegen tegen SHE, de nummer vier tegen de nummer tien en voor de ploeg van trainer Gerben Matser lonkt eveneens een plaats in de top drie. Matser spreekt met Connect Sport.

Op dinsdag 9 mei speelt in de eerste klasse D koploper MASV eveneens een inhaalwedstrijd van slechts 45 minuten. En opnieuw was een geblesseerde scheidsrechter de oorzaak dat de wedstrijd MASV – RKHVV afgebroken werd bij een stand van 2-0 voor MASV. Wint MASV deze wedstrijd, dan heeft het de week erop slechts een gelijkspel nodig tegen De Bataven om kampioen te worden. In Connect Sport een uitgebreid interview met trainer Dennis van Beukering én technisch manager Jaimy Vahlkamp, de architecten achter het succes van MASV.

Tot slot wordt er in Connect Sport met Oost Arnhem-speler Bas Broenink teruggekeken op de veldkorfbalwedstrijd PKC – Oost Arnhem in de Ereklasse B én kijken we vooruit naar de honkbalwedstrijd van Arnhem Rhinos tegen Robur ’58.
Aangezien Vitesse speelt is er geen rubriek In the Sportlight deze keer, maar volgende week kunt u ook daar weer naar luisteren!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App