Coach Ron Steenbergen verkast van Oost-Arnhem naar KV Wageningen

28 januari 2020 | Van onze AS-redactie

Korfbaltrainer Ron Steenbergen verruilt na dit seizoen Oost-Arnhem voor KV Wageningen. De 53-jarige Arnhemmer wordt bij KV Wageningen de opvolger van het trainersduo Erik van Brenk en John Jonker.

De bekendmaking van de overstap komt op een pikant moment. In de hoofdklasse A treffen beide ploegen elkaar zaterdag in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen. Oost-Arnhem en KV Wageningen zijn elkaars concurrent in de strijd om een plaats in de kruisfinales, waarin wordt gestreden om een plek in de Korfbal League.
In de hoofdklasse B staat Oost-Arnhem met 14 punten uit 9 duels op een tweede plaats. Dalto is met 16 uit 9 koploper. KV Wageningen is derde met 10 uit 9. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kruisfinales.

De technische commissie van KV Wageningen liet al snel het oog vallen op Steenbergen, nadat de Arnhemmer begin december van het vorig jaar bekend had gemaakt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij Oost-Arnhem. Na een aantal gesprekken, waarbij ook de spelersgroep van KV Wageningen had aangegeven een samenwerking met Steenbergen wel te zien zitten, stond niets een akkoord meer in de weg. Overigens was ook de selectie van Oost-Arnhem op de hoogte van de onderhandelingen tussen Steenbergen en KV Wageningen. Bij Oost-Arnhem wordt Steenbergen opgevolgd door Hugo van Woudenberg, nu nog trainer-coach van ODIK.

Voor Steenbergen wordt KV Wageningen zijn derde club als trainer-coach. Van 2011 tot 2014 was het clubicoon van Oost-Arnhem werkzaam bij Dalto, dat in die drie seizoenen uitkwam in de Korfbal League. In 2012 werd Steenbergen met Dalto Nederlands kampioen op het veld.

Steenbergen is nu bezig aan zijn zesde en zeer succesvolle seizoen als trainer-coach van Oost-Arnhem. Onder zijn leiding promoveerde de hoofdmacht al in zijn eerste seizoen in de veldcompetitie naar de hoofdklasse. In het seizoen 2017 – 2018 lukte dat ook in de zaal. Oost-Arnhem pakte toen met overmacht de titel in de overgangsklasse en behoort nu tot de kandidaten voor een plek in de Korfbal League.

* Foto rechtsboven: Steenbergen, coachend langs de lijn tijdens het thuisduel met ODIK. (Foto: Mike Bekkers)