Clifford Suiters rekent op rentree

8 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De hoop is nog niet vervlogen. Handballer Clifford Suiters kampt nog altijd met een slepende knieblessure maar hij rekent er nog steeds op dat hij ergens in dit handbalseizoen zijn terugkeer bij UDI 1896 kan maken.

Trainer Fred Wieland en Suiters’ ploegmakkers hopen met hem mee, want zij weten hoe lastig het zal worden voor de promovendus in de regiodivisie B. Zondag  gaat het seizoen van start met een uitwedstrijd bij Hastu in Nijmegen. Met Suiters vooralsnog op de bank  als een soort assistent van Wieland.
Suiters heeft deze week nog een bezoekje gebracht aan de kliniek Klein Rosendael. Het advies: een brace om de rechterknie. Suiters: “Daar ga ik mee trainen en mogelijk mee spelen. Lukt dat niet, dan volgt waarschijnlijk een operatie.”
De ellende begon twee jaar geleden toen de nu 39-jarige routinier zijn kruisbanden scheurde. Volledig herstel lukte niet en recent is er weer een mri-scan van de knie gemaakt. Daaruit volgde de conclusie dat een operatie wellicht niet nodig is en dat een brace een oplossing kan brengen. Bijkomend probleem is wel dat ook de meniscus is beschadigd.
Voor Clifford Suiters is het geen nieuwe situatie: zes jaar geleden scheurde hij de kruisbanden in zijn linkerknie. Negen maanden was hij er zoet mee. Hij genas volledig. Suiters: “Ik ga ervan uit dat ik dit seizoen nog volledig aan de bak kan.”

Trainer Fred Wieland: “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Met zijn ervaring (Suiters speelde met Swift en E&O in de eredivisie, red) is hij een meerwaarde voor UDI.  Hij kan de anderen beter laten spelen. Het zal moeilijk genoeg worden in de klasse. Regiodivisie B, Zuid, is een zware klasse. Bovendien was onze voorbereiding eigenlijk te kort en waren niet altijd alle spelers aanwezig. Maar het blijft een mooie uitdaging. Het voordeel is dat de sfeer prima is. Met onze teamspirit moeten we in staat zijn het kwaliteitsverschil te compenseren.”