Civard Sprockel gaat naar Cyprus

5 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Civard Sprockel verhuist van Vitesse naar Anorthosis Famagusta. De voormalig aanvoerder van Vitesse tekent een contract voor tweeënhalf jaar bij de club uit Cyprus.

Sinds de komst van trainer Albert ferrer kon Civard Sprockel in Arnhem niet meer rekenen op een basisplaats. Volgens Vitesse.nl is daarom in goed overleg besloten dat de verdediger uit kon zien naar een nieuwe club. De 27-jarige Sprockel speelde vijf seizoenen voor Vitesse. Hij speelde 132 wedstrijden en scoorde vier goals voor de Arnhemse ploeg. Voordat Sprockel naar Arnhem kwam speelde hij voor Feyenoord en Excelsior.
De verdediger is de tweede Vitessenaar die in korte tijd vertrekt naar Cyprus. In de zomer van 2010 ging Nicky Hofs hem voor. Hofs tekende toen een tweejarig contract bij AEL Limassol.
Sprockel, die ploeggenoot wordt van voormalig NEC-speler Jeffrey Leiwakabessy, maakt mogelijk al op zaterdag 8 januari zijn debuut voor Anorthosis Famagusta. De Cypriotische ploeg speelt dan in competitieverband tegen APOEL. Anorthosis Famagusta staat op dit moment op de zesde plaats.
Anorthosis Famagusta werd 13 keer kampioen van Cyprus. Dat gebeurde voor het laatst in 2008. In het seizoen 2008-2009 plaatste de Cypriotische ploeg zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In een poule met Internationale, Werder Bremen en Panathinaikos misten de Cyprioten maar net een plek in de achtste finales.