Chris Lankwarden trainer Elsweide

27 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Voetbaltrainer Chris Lankwarden (62) heeft na zijn vertrek bij ESCA toch weer een nieuwe club gevonden. De kleurrijke Arnhemmer wordt met ingang van komend seizoen trainer van het eerste zaterdagteam van Elsweide, dat uitkomt in de derde klasse.

Lankwarden zal ook op zondag actief zijn bij Elsweide. Dan neemt hij de coaching voor het eerste zondagteam, dat uitkomt in de vijfde klasse, op zich. De Arnhemmer krijgt op die dag assistentie van Habil Akbulut.
Het eerste zaterdagteam van Elsweide speelde de tweede helft van het seizoen haar wedstrijden bij Eendracht, nadat bij Elsweide de bierpomp uit het clubhuis was verwijderd. Het grootste deel van die ploeg vraagt ook overschrijving aan naar Eendracht, dat voor het eerst een eerste zaterdagelftal krijgt en in de vierde klasse begint.
Voor Elsweide heeft dat geen gevolgen. De zaterdagtak krijgt er een groot aantal spelers bij.
Lankwarden was vier jaar trainer bij ESCA. Drie seizoenen bij de zondagtak, het laatste jaar bij het eerste zaterdagteam. Een vijfde seizoen zat er voor Lankwarden niet in bij ESCA. Het budget bij de Arnhemse club was te laag om tot een akkoord met Lankwarden te komen.