Chika Okere komend seizoen bij sc Rheden assistent van hoofdtrainer John Farkas

23 juli 2020 | Van onze AS-redactie

Op zoek naar een vervanger van Marcel Gerrist, komend seizoen de assistent-trainer van Jan Oosterhuis bij MASV,  is sc Rheden uitgekomen bij Chika Okere (40). Bij de zondagderdeklasser wordt de 40-jarige Velpenaar de assistent van hoofdtrainer John Farkas.

Okere debuteerde afgelopen seizoen als hoofdtrainer bij CHRC, maar de liefde tussen hem en de Renkumse club bleef beperkt tot één seizoen. John Farkas polste Okere vervolgens voor een functie als assistent-trainer van sc Rheden.
“Ik heb met John dik een uur aan de telefoon gezeten”,  vertelt Okere. “Over het Rheden van toen en nu, we hebben het inhoudelijk over voetbal gehad en over visie. Ik ken John natuurlijk al van mijn tijd dat ik zelf bij Rheden voetbalde en we hebben nog steeds een klik.”

Voor Farkas was het al na dat gesprek duidelijk dat hij Okere als zijn assistent wilde. Okere en de technische commisie van sc Rheden omarmden elkaar eveneens. “Ik heb dinsdagavond ook met de technische commissie  van Rheden gesproken en we hebben meteen knopen doorgehakt’, zegt Okere, die het geen probleem vindt om na zijn hoofdtrainerschap als assistent te gaan fungeren. “John is bij Rheden de hoofdtrainer en ik schik me in die rol. Natuurlijk heb ik enige inbreng en ben ik er niet om alleen de pilonnen bij de training klaar te zetten. John  gaat mij als klankbord gebruiken, maar hij neemt uiteindelijk de beslissingen. Ik denk dat wij heel goed kunnen samenwerken.”

Okere, die als actief voetballer begon bij het Zevenaarse SDZZ en behalve bij Rheden onder meer uitkwam voor Vitesse, De Bataven, DTS Ede, OBW en Babberich, kan nu ook de trainerscursus TC III voltooien. “Dat lukte niet meer door de coronacrisis, maar die cursus kan ik nu afronden. Ik moet nog twee opdrachten inleveren en examen doen.”

Okere sprak met een aantal ploegen, maar is blij met sc Rheden. “Ik ben lang met OVC ’85 in gesprek geweest, maar voor een tweedeklasser moet je het TC II diploma hebben. Daarnaast wil ik graag in de zorg gaan werken en moet me dus omscholen. Als dat eenmaal zo ver is, past een werkrooster met onregelmatige tijden niet altijd bij de functie van hoofdtrainer.”

De Velpenaar zegt veel geleerd te hebben van een aantal trainers. “De besten waren Jan van Eijck, Eric Speelziek en Korosh Monsef, maar ik wil daar ook Hans Westerduin bij noemen. Hij was twee seizoenen mijn trainer bij Rheden.”