Chelsea baas in Gelredome

30 juli 2014 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft woensdagavond het oefenduel met de Engelse topclub Chelsea verloren. In Gelredome was de ploeg van trainer Jose Mourinho met 3-1 te sterk voor de Arnhemse eredivisionist.

 

Vitesse keek tegen ‘grote broer’ Chelsea, met oud-Vitessenaar Marco van Ginkel in de basis, al snel tegen een achterstand aan. Diego Costa, door Chelsea overgenomen van Atletico Madrid, mocht vanuit buitenspelpositie doorgaan en liet de meegelopen Mohammed Salah scoren: 0-1. Halverwege de eerste helft moest doelman Eloy Room van Vitesse voor de tweede keer de gang naar het net maken. Cesc Fabregas krulde de bal uit een vrijde trap over de muur in het doel: 0-2.
Ook Vitesse, dat zich voor bijna 20.000 toeschouwers niet verstopte, had in die eerste helft kansen. Zo stuitte Kelvin Leerdam, kort voor de 0-2 op doelman Petr Cech en was ook Bertrand Traoré dicht bij een doelpunt.
Na de hervatting nam Piet Velthuizen de plek van Eloy Room in het Arnhemse doel over. Nadat Zakaria Labyad met een fraai schot nog dicht bij 1-2 was geweest, moest ook Velthuizen vissen. Na een blunder van Guram Kashia scoorde Nemanja Matic, oud-speler van Vitesse, de derde Londense treffer: 0-3. Kort voor tijd redde Uros Djurdjevic, net in het veld gekomen voor Labyad, met het hoofd de eer voor Vitesse: 1-3.
Chelsea was woensdag dus ook binnen de lijnen de baas in Gelredome. Na afloop maakte trainer Jose Mourinho  van Chelsea bekend dat de Londense ploeg na Wallace en Traoré nog een derde speler als huurling zal stallen bij Vitesse. Om welke speler het gaat, is nog onbekend.

Vitesse: Room (46.Velthuizen); Wallace (63. Diks), Kashia, Van der Heijden, Kruiwijk; Leerdam, Pröpper, Vejinovic (46. Nakamba); Traore (63. Olinik), Qazaishvili (87. Pedersen), Labyad (88. Djurdjevic).
Chelsea: Cech (82.Beeney); Azppilicueta, Ivanovic (82. Chalobah), Cahill (80.Zouma), Luis (46. Terry); Van Ginkel  (67. Romeu), Fabregas (76. Baker), Matic (80. Solanke); Salah (71. Ake), Costa (80. Boga), Torres.

* Foto homepage: Doelman Ely Room van Vitesse is kansloos. Fabregas scoort uit een vrije trap 0-2.

* Ook onderstaande foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.


Doelman Petr Cech vangt de bal voordat Guram Kashia gevaarlijk kan worden. Gary Cahill (24) figureert.


Jose Mourinho, trainer van Chelsea, coachend langs de lijn.


Vitessenaar Qazaishvili duelleert met Oriol Romeu van Chelsea.