Carlos Anker naar kruisfinales op WK

25 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Rolstoeltennisser Carlos Anker heeft donderdag in het Zuid-Franse Tarbes de kruisfinales bereikt van het WK voor junioren. In de poule van vier won de 16-jarige Arnhemmer zijn eerste twee partijen.

Vrijdag speelt Anker in zijn poule nog tegen de Engelsman Alfie Hewett, de winnaar van vorig jaar. Ook bij verlies plaats Anker zich bij de laatste vier van ‘Les Petits As’, zoals het WK-toernooi wordt genoemd.
Donderdag had Anker geen moeite met zijn eerste opponent, Martin de la Puente uit Spanje. Anker had slechts twee sets nodig voor de winst: 6-2, 6-4. In zijn tweede partij stond Anker zijn tegenstander Thato Tsomole uit Zuid-Afrika zelfs geen enkele game toe: 6-0, 6-0.
“Dat was een lekker begin”, vertelde Anker. “Ik hoop deze lijn door te zetten tegen Alfie Hewett, maar dat zal een stuk moeilijker worden. Ik heb in ieder geval de kruisfinales al bereikt.”
Onder begeleiding van Esther Vergeer, de absolute topspeelster in het rolstoeltennis bij de vrouwen, vertrok Anker afgelopen zondag van Schiphol naar Tarbes, waar zij door de weersomstandigheden na een vertraging van zeven uur aankwamen.
“Maar erger was dat mijn bagage, inclusief mijn tennisuitrusting, niet op de bagageband tevoorschijn kwam”, zei Anker. “Met geleende kleren en een geleend racket kon ik met Esther en Diede de Groot, die bij de meisjes meedoet aan het WK, maandag mijn eerste training doen. Gelukkig is mijn bagage woensdag toch nog in het hotel afgeleverd, zodat ik met mijn eigen racket aan het toernooi kon beginnen.”
Het toernooi duurt tot en met zondag.


Carlos Anker, Diede de Groot en Esther Vergeer kort voor hun vertrek van Schiphol naar het Zuid-Franse Tarbes.

—————————————————————

                                             (Advertentie)

Voetbalvereniging DVOV uit Velp zoekt voor het seizoen 2013 – 2014 voor het eerste elftal een resultaatgerichte hoofdtrainer. DVOV komt nu uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal en is een ambitieuze vereniging met 500 leden.

Naast ervaring als hoofdtrainer heeft u affiniteit met jeugdvoetbal en bent u in het bezit van het diploma TC 2. De trainer-coach verzorgt tweemaal per week, op de dinsdag- en donderdagavond, de training van onze selectie en heeft daarbij oog voor het inpassen en de doorstroming van onze jeugd. Op de zaterdag bent u verantwoordelijk voor de coaching van ons 1e elftal.

U bent in staat een hechte teamsfeer te creëren en spelers beter te maken. U staat zowel tussen als boven de groep en communiceert goed met de trainer van het 2e elftlal en de jeugdteams. Daarnaast heeft u oog voor de clubcultuur.

Heeft u interesse ?

Uw sollicitatie kunt u voor 6 februari per e-mail sturen naar: secretaris@dvov.nl.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar Hutjes, telefoon: 06-19505375

—————————————————————