C-junioren UDI 1896 Nederlands kampioen

25 april 2018 | Van onze AS-redactie

De C-junioren van de Arnhemse handbalclub UDI 1896 zijn zaterdag officieus Nederlands kampioen geworden. Zeven ploegen streden in Boekel in toernooivorm om de titel. De jonge Arnhemse handballers wonnen vijf van de zes duels.

UDI 1896 moest het als regionaal kampioen opnemen tegen Hurry Up, Quintus, Leidsche Rijn, Rapiditas, WHC en Olympia Hengelo. “We hebben alleen met 7-6 verloren van Hurry Up. De andere wedstrijden hebben we gewonnen en dat was voldoende voor de Nederlandse titel”, vertelde een trotse trainer-coach Mira de Zwart, met Jim Besselink verantwoordelijk voor het jonge Arnhemse team.

Bij de C-junioren mogen de teams zich zelf opgeven om voor de titel te strijden. “Wij waren in onze regionale klasse kampioen en dat we nu deze titel hebben gepakt, is prachtig. Het team heeft veel talentvolle spelers, maar ook de wat minder getalenteerden komen aan spelen toe”, zei De Zwart. “Het is een hele leuke ploeg.”


Het C-juniorenteam van UDI 1896, dat in Boekel officieus Nederlands kampioen werd. Geheel rechts trainer-coach Mira de Zwart.