BVC’ 12 maatje te groot voor VDZ

22 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

BVC ’12 blijft de ongenaakbare koploper in de derde klasse D. VDZ deed zaterdagavond een verwoede poging de ploeg van trainer Luuk Maes pootje te lichten, maar kwam uiteindelijk te kort. BVC ’12 won de topper op sportpark ‘t Cranevelt met 1-3.

Zaterdagavond werd duidelijk waarom BVC ’12 nog ongeslagen is. De bezoekers deden namelijk zelf weinig tot niets verkeerd, maar profiteerden optimaal van de fouten van de tegenstander. VDZ gooide in het eerste kwartier veel energie in de wedstrijd en maakte het de gasten op die manier zo lastig mogelijk.
Na een kwartier speelde VDZ-linksback Martijn van Gessel echter tegen het advies van zijn coachende doelman Tom Witjes met een boogje terug. Een aanvaller van BVC 12 had dat doorzien, maar zijn veel te zachte kopbal trof geen doel. Witjes was echter zo geschrokken dat hij toch een corner weggaf. Uit die hoekschop kopte Dyon Camero ongehinderd raak: 0-1. Bij VDZ, dat aantrad zonder de geblesseerden Tony Beyai en Stijn van Gent, ging een minuut later letterlijk het licht uit. Op sportpark ‘t Cranvelt werd het plotseling aardedonker, waarna het duel een half uur werd onderbroken. Op het hoofdveld gingen de lichtmasten niet meer aan en werd het duel voortgezet op het lager gelegen kunstgrasveld.
Die onderbreking had VDZ goed gedaan. De thuisploeg kreeg wat meer spelaandelen, maar de gasten sloegen in de 35e minuut opnieuw toe. De Arnhemse defensie had geen oog voor de diepgaande middenvelder Rick Sebens, die na de briljante pass van Olivier ter Horst fraai tegendraads inkopte: 0-2.
Kort na de pauze verkleinde Martijn van Gessel na een corner de achterstand: 1-2. Via Soufian Arjoch was de thuisploeg na corners van Rick van Hardeveld twee keer dicht bij de gelijkmaker. Die kansen bleven onbenut, waarna Sander Arts halverwege de tweede helft na een corner met het hoofd voor 1-3 zorgde.
VDZ was na die derde tegentreffer niet meer in staat de koploper pijn te doen. De ploeg van trainer Stefan Hoogsteder kon niettemin terugzien op een prima wedstrijd. Tegenstander BVC ’12 was simpelweg een maatje te groot en is op weg naar het kampioenschap. Voor VDZ rest de strijd om de tweede plaats.