Brons voor König bij NK indoor

17 februari 2024 | Van onze AS-redactie

Benthe König heeft een derde plek behaald bij het kogelstoten op het NK Indoor Atletiek in Apeldoorn. De Velpse was met een afstand van 17,40m nog een stuk verwijderd van Nederlands Kampioene Jessica Schilder, die een nieuw Nederlands record van 20,31m stootte.

Het is al de achtste medaille (!) bij het kogelstoten op het NK Indoor voor de 25-jarige atlete van Ciko’66. En alhoewel ze tevreden is met haar derde plek, had ze wel meer van zichzelf verwacht.

“Ik dacht wel aan 18 meter, ik denk dat ik daar wel voor in vorm was. Het instoten ging heel makkelijk, wel in de buurt van wat ik wilde. Tijdens de wedstrijd stond er toch wat spanning op en dan wordt het lastig.”

König kijkt verder uit naar een mooi jaar, waarin ze ook nog droomt van de Spelen. “Daarvoor moet ik nog wel een stukje verder, maar ik denk dat ik daar fysiek toe in staat ben. Als ik het technisch wat meer kloppend krijg, dan is dat misschien wel mogelijk.”

Luister hier het volledige interview met Benthe König:

Geen finales voor andere Arnhemmers

Op de 1500 meter komt Bridget Konings niet verder dan de series. De race wordt vrij vroeg hard gemaakt en dat is in het nadeel van de op papier tragere Arnhemse. Uiteindelijk komt ze over de finish met een tijd van 5:07,60. Voor haar geen slechte tijd, maar het brengt haar helaas niet een ronde verder.

Op de 60 meter komt Judith Bosker niet verder dan de eerste ronde. De routinier, die bezig is aan haar laatste seizoen, kwam niet verder dan een tijd van 7,94 seconden. Ze vertelde deze week bij Radio 1 dat ze tevreden zou zijn met een verbetering in vergelijking met vorige week. Die ballon ging helaas nét niet op, omdat ze vorige week in Dortmund een tijd van 7,93 op de klok zette.

Koen Jansen liet eerder op de dag de 1500 meter lopen, zodat hij zich vol kon focussen op zijn 800 meter. De atleet van Ciko’66 kwam eigenlijk vanaf de start niet mee met de toppers voorin. Hij finishte in een tijd van 1:59,56.

Ook Parker Consten deed mee bij de 800 meter. De eerste 500 meter loopt hij goed mee, maar hij moet de voorste groep daarna laten lopen. Desalniettemin loopt hij ruim 2 seconden van zijn persoonlijk record af en scherpt dat aan tot 1:55,67.

Kansen op zondag

Ook op zondag liggen er nog kansen voor een aantal atleten van Ciko’66. Fenna Achterberg liep drie weken geleden een nieuw persoonlijk record op de 60 meter horden. Als ze die lijn vast kan houden, zou ze zich zomaar kunnen plaatsen voor de finale.

Voor de medaillekansen richten we onze blik op Antonny Ediagbonya. In 2020 werd hij zowel indoor als outdoor Nederlands kampioen. Als we kijken naar de persoonlijke records van de deelnemers op zondag, dan staat Ediagbonya op een vijfde plek. Maar één goede sprong kan hem zomaar opnieuw de Nederlandse indoor-titel opleveren.