Breuk Geelhoedt en Oost-Arnhem

28 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Petra Geelhoedt vertrekt na dit seizoen bij Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn. Het aflopende contract van de hoofdtrainer bij de Arnhemse korfbalvereniging wordt niet verlengd.

Volgens Arjan Oude Kotte, bestuurslid technische zaken van Oost-Arnhem, heeft het besluit niets te maken met de trainingsvaardigheden van Geelhoedt. “Het gaat meer om de match tussen de selectie en Petra. We hebben het gevoel dat het niet de ideale combinatie is.”
Veel meer wil Oude Kotte niet kwijt over de ontstane situatie. Ook Geelhoedt zelf stelt zich behoedzaam op. “Want we hebben afgesproken dat we het seizoen met elkaar afmaken. Dan moet je professioneel met de situatie omgaan, dat is dan de consequentie. Dat betekent dat je niet zo maar van alles kunt roepen.”
Geelhoedt staat bekend als een uiterst fanatieke trainer, die het optimale uit een ploeg wil halen. Blijkbaar wil een deel van de selectie daarin niet mee.
Onder Geelhoedt, die veel jonge spelers inpaste in haar team, presteert Oost-Arnhem momenteel uitstekend in de overgangsklasse B van de zaalcompetitie. De ploeg draait nog steeds mee in de strijd om de titel. “Zaterdag tegen Nieuwekerk is in alle opzichten nu een aardige testcase”, zegt Geelhoedt. “Kunnen en willen we met zijn allen nog heel diep gaan? Ik ben heel erg benieuwd.”
Het is nog onduidelijk of Geelhoedt na dit seizoen in een andere functie verbonden blijft aan Oost-Arnhem. In voorgaande jaren vervulde ze een belangrijke rol bij de jeugdopleiding van Oost-Arnhem.