BREAKING: Toch promotie MASV

4 juni 2020 | Van onze AS-redactie

MASV promoveert naar de eerste klasse. Donderdagmiddag kreeg het bestuur van de Arnhemse voetbalclub een ‘verlossend’ telefoontje van de KNVB. “We zijn hier heel blij mee. Hier hebben we met zijn allen een heel jaar voor gewerkt”, zei een dolgelukkige voorzitter Eef Kasteel.

Dinsdag leek promotie voor MASV nog ver weg. Op de ‘fictieve ranglijst’ van tweedeklassers die in aanmerking kwamen voor promotie – alle ‘nummers 1’ uit de tweede klassen A tot en met L – stond MASV op de twaalfde en laatste plaats. Voor de eerste tien ploegen was promotie al een feit. (Zie ook: Kans promotie MASV vrijwel nihil).

Eef Kasteel, voorzitter MASV

De KNVB had echter, nadat het eerder al Rigtersbleek ten onrechte in de eerste klasse van het zondagvoetbal had ingedeeld, nog een fout gemaakt door Quick ’20 in te delen in de zondaghoofdklasse. De ploeg uit Oldenzaal is vanaf komend seizoen echter, net als Rigtersbleek, een zaterdagclub. Dus schoof er een ploeg uit de eerste klasse van het zondagvoetbal door naar de hoofdklasse en kwam er in de eerste klasse weer een plekje vrij. Daarvoor was het Limburgse GSV ’28 op basis van de ‘fictieve ranglijst’ de eerste gegadigde.

Maar ditmaal had MASV geluk. “GSV ’28 heeft afgezien van promotie en die plek in de eerste klasse is nu dus voor ons”, zegt Eef Kasteel, voorzitter van MASV. “Echt geweldig, want de technische staf en de sponsorcommissie hebben er in het afgelopen jaar wat moois neergezet. Alles was gericht op promotie naar de eerste klasse, maar het seizoen ging door de coronavrisis in rook op.”

“We hebben ook woensdag nog contact gehad met de KNVB, omdat Quick ’20 nog steeds op de lijst stond”, vervolgt Kasteel. “Dat dan GSV ’28 ook nog eens afziet van promotie, maakt het feest voor ons compleet.”

Het bestuur van MASV kan zich nu weer volledig richten op de aanstelling van een nieuwe trainer. Kasteel hoopt de opvolger van Roberto Straal nu snel bekend te kunnen maken. “Ik denk binnen een week.”