BREAKING: Straal weg bij MASV

1 april 2020 | Van onze AS-redactie

De zondagse tweedeklasser MASV moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Roberto Straal heeft het bestuur van de Arnhemse voetbalclub laten weten dat dit zijn laatste seizoen is geweest. De 53-jarige Huissenaar kan het trainersvak niet langer combineren met zijn drukke werkzaamheden.

“Ik ben te vermoeid om na een drukke werkdag ‘s avonds nog op het veld te staan. Ik voel me dan niet meer fit genoeg en misschien heeft dat al met mijn leeftijd te maken”, zegt Straal met een glimlach. “Maar ik maak lange dagen en als je te moe bent om goed training te geven, dan is daar niemand bij gebaat. Op dit niveau wordt er toch wel wat van je gevraagd.”

Straal vormde dit seizoen met zijn assistent Erwin Visser een succesvol duo bij MASV. De Arnhemse ploeg was na de promotie van afgelopen seizoen de trotse koploper in de tweede klasse I en had na 17 duels een voorsprong van 5 punten op SDOUC, de nummer twee op de ranglijst. Straal: “Daarom is het jammer dat we dit seizoen niet af hebben kunnen maken. Het had een mooi afscheid kunnen zijn.”

Straal was bezig aan zijn eerste seizoen bij MASV. Daarvoor was hij lange tijd werkzaam bij SML, waar hij in de zomer van 2012 begon als jeugdtrainer en halverwege het seizoen 2013 – 2014 als hoofdtrainer werd aangesteld. Die functie vervulde Straal tot december 2018. “Ik had toen ik bij SML hetzelfde gevoel. Vermoeid, maar in de vier, vijf maanden daarna voelde ik de energie terugkomen. Ik heb ook geen enkele spijt dat ik aan de klus bij MASV ben begonnen, want ik heb er een geweldige tijd gehad.”

Door het besluit van de KNVB de competitie niet meer te hervatten, komt er dus een abrubt einde aan de trainerscarrière van de oud-prof van Vitesse. “Dit is een definitief afscheid”, zegt Straal. “Maar ik ga volgend seizoen nog wel regelmatig bij MASV kijken.”

Als profvoetballer kwam Straal uit voor De Graafschap (1 jaar), Vitesse (7 jaar), MVV (1 jaar), Heerenveen (3 jaar) en het Duitse Arminia Bielefeld (3 jaar).
Straal begon zijn trainerscarrière bij Rheden A1 en was daarna nog hoofdtrainer bij SC Oranje (1 jaar), VDZ (2 jaar) en AVW ’66 (1 jaar). Tussen VDZ en AVW ’66 was Straal ook nog een seizoen jeugdtrainer bij Vitesse.