BREAKING: Oost-Arnhem na loting toch in Korfbal League

23 juni 2020 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem speelt komend seizoen toch in de Korfbal League. Clubs uit de hoogste klasse hadden bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) naar verluid hun ongenoegen geuit over het oneven aantal ploegen (elf) in de Korfbal League. Daarop heeft het KNKV besloten de hoogste klasse uit te breiden naar twaalf ploegen. Nieuwerkerk en Oost-Arnhem kwamen daarvoor in aanmerking. Op het bondsbureau in Zeist besliste het lot dinsdagavond in het bijzijn van vertegenwoordigers van beide clubs in Arnhems voordeel.

Oost-Arnhem plaatste zich na een fraai zaalseizoen als de nummer twee van de hoofdklasse B voor de play-offs om promotie naar de Korfbal League. Door die play-offs, te beginnen met de nummers één en twee van de hoofdklasse A en B, ging echter een streep door de coronacrisis. 

Uiteindelijk besliste het bondsbestuur dat de twee kampioenen van de hoofdklasse A en B (KCC en Dalto) zouden promoveren naar de Korfbal League. De beide nummers twee, Nieuwerkerk en Oost-Arnhem, visten achter het net. Uit de Korfbal League degradeerde alleen Tempo, de nummer tien en laatste. Groen Geel, dat als nummer voorlaatst in de Korfbal League de verliezend finalist van de play-offs zou treffen, kreeg van het bondsbestuur te horen dat het ook komend seizoen op het hoogste niveau mocht uitkomen. daarmee kwam het aantal ploegen op elf.

Elf of twaalf ploegen in een klasse maakt wat betreft het aantal speelrondes geen verschil. Dat zijn er in beide gevallen 22. De competitie in de Korfbal League begint in het weekeinde van 24 en 25 oktober. De 22e en laatste speelronde van de reguliere competitie is in het weekeinde van 20 en 21 maart 2021.

(later meer)

INDELING KORFBAL LEAGUE  
Oost-Arnhem Arnhem
TOP  Sassenheim
Dalto  Driebergen-Rijsenburg
PKC  Papendrecht
DOS ’46  Nijeveen
Groen Geel Wormer
KCC 1 Capelle Aan Den IJssel
DVO Bennekom
Blauw-Wit (A) Amsterdam
Fortuna Delft
LDODK Terwispel-Gorredijk
KZ Koog aan de Zaan