Braziliaanse invasie bij AHC

8 juli 2012 | Van onze AS-redactie

Het Braziliaanse dameshockeyteam belegt van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 juli een trainingskamp op de velden van AHC (Arnhem) in Velp. Op 12 en 14 juli oefent de Braziliaanse ploeg tegen Arnhem.

Brazilië is voor een trainingsstage in Nederland. De hockeyploeg bereidt zich voor op de Oly mpische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Als gastland is Brazilië daarvoor automatisch gekwalificeerd. Omdat Brazilië niet geldt als een vooraanstaand hockeyland heeft de internationale hockeyfederatie FIH een hulpprogramma gestart om de sport in Brazilië op een hoger plan te brengen. Voormalig technisch directeur Bert Bunnik van de KNHB staat de Braziliaanse hockeyers en hockeysters hiervoor bij.
De damesploeg verblijft nu in Nederland. Zaterdag speelde het Braziliaanse nationale team al een oefenwedstrijd tegen Jong Rotterdam. De wedstrijden tegen Arnhem worden gespeeld op donderdag 12 en zaterdag 14 juli op sportpark Beekhuizen in Velp.

Het programma van de Braziliaanse ploeg tijdens hun verblijf in Velp ziet er als volgt uit:
Dinsdag 10 juli: training (15.00 – 17.00 uur)
Donderdag 12 juli: training (10.00 – 12.00 uur) en oefenwedstrijd tegen Arnhem D1 (aanvang 20.00 uur)
Zaterdag 14 Juli: oefenwedstrijd tegen Arnhem D1 (aanvang 11.00 uur)

De toegang op sportpark Beekhuizen in Velp is gratis. Tijdens de aanwezigheid van de Braziliaanse ploeg zal het clubhuis geopend zijn.