Brazilië niet opgewassen tegen AHC

14 juli 2012 | Van onze AS-redactie

De hockeysters van AHC hebben zaterdag in Velp met 2-0 gewonnen van de nationale ploeg van Brazilië. De Zuid-Amerikaanse ploeg sloot daarmee een oefenstage af ter voorbereiding op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De Braziliaanse dames startten op sportpark Beekhuizen sterk en hadden een overwicht. AHC speelde het spel echter wat slimmer en wachtte geduldig op de mogelijkheden van een tegenaanval. Uit één van die counters viel in de eerste helft de 1-0 door een doelpunt van Judith Langkamp.
Na de hervatting domineerde AHC, dat liet zien over meer ervaring te beschikken. Judith Langkamp zorgde in de tweede helft ook voor 2-0.
Bondscoach Bert Bunnik van Brazilië was ondanks de nederlaag niet ontevreden over de verrichtingen van zijn ploeg. “Dit is ook pas de achtste wedstrijd die we in deze samenstelling spelen.”
Als gastland is Brazilië automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2016. Omdat Brazilië niet geldt als een vooraanstaand hockeyland heeft de internationale hockeyfederatie FIH een hulpprogramma gestart om de sport in Brazilië op een hoger plan te brengen. Daarin paste de oefenstage die de Braziliaanse dames in Nederland afwerkten. Voormalig technisch directeur Bert Bunnik van de KNHB staat de Braziliaanse hockeyers en hockeysters hiervoor bij.