Bram Som opent nieuwe beweegroutes Park Sonsbeek

6 januari 2017 | Van onze AS-redactie

Bram Som, Europees kampioen op de 800 meter in 2006, opent zondag 8 januari rond de klok van 9.00 uur de nieuwe beweegroutes in Park Sonsbeek. Som zal samen met de Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink het startsein geven voor de eerste editie van Parklopen in 2017.

De opening van de routes is de laatste stap om Arnhemmers meer en vaker in beweging te brengen in Park Sonsbeek. Onder de vlag van Parklopen zijn er in 2016 routes gerealiseerd, is er een maandelijks laagdrempelige Parkloop op de eerste zondag van de maand en is er actieve online community op Facebook. Bij Parklopen hebben hardloopclub De Loper, de Atletiekunie, de gemeente Arnhem, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Watermuseum de krachten gebundeld. De provincie Gelderland ondersteunt de initiatiefnemers. In 2016 namen meer dan 1100 deelnemers deel aan één van de edities van Parklopen.

Park Sonsbeek is sinds december drie beweegroutes van 3, 2 en 1 kilometer rijker. De routes starten en finishen allemaal bij de brug over de St. Jansbeek in de buurt van het Watermuseum. Doordat het rondes zijn, is er voor iedereen een route naar keuze. Wandelaars en beginnende sporters kiezen voor één ronde, terwijl gevorderde sporters routes combineren om zo een afstand naar keuze te lopen. Voor de liefhebbers van intervaltrainingen staan tussen de tweede en de derde kilometer ook de honderd meter punten aangegeven.
De inmiddels in Oosterbeek woonachtige Som, tweevoudig olympiër, is zelf ook nog af en toe in Park Sonsbeek te vinden voor een training. In de populaire hardloopapp Strava is hij zelfs lijstaanvoerder op een aantal segmenten in het park. Daarnaast stond hij in 2016 samen met z’n kinderen aan de start van een editie van Parklopen.

Meer sporten en bewegen scoort altijd hoog als goed voornemen. Parklopen wil een stimulans zijn voor de inwoners van Arnhem om daadwerkelijk werk te maken van die goede voornemens. Bij de maandelijkse Parklopen lopen volwassenen een ronde van 3 kilometer, voor de kinderen is er een ronde van 1 kilometer. Wil je deelnemen aan de eerste Parkloop van 2017 op zondag 8 januari? Meld je dan aan via www.parklopen.nl/parksonsbeek/doe-mee. Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers op de 3 kilometer, en 50 op de 1 kilometer, waarbij geldt vol is vol. Kijk voor meer informatie op www.parklopen.nl/parksonsbeek

* Foto boven: Bram Som (derde van rechts) bij een eerdere deelname aan Parklopen (Foto: Dick Leseman)