‘Boys’, SML en Eendracht uit beker

26 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De zaterdagse tweedeklasser ESA is nog de enige Arnhemse vertegenwoordiger in de tweede knock-outronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker oost. Zondag werden de zondagclubs Arnhemse Boys, SML en Eendracht uitgeschakeld.

Arnhemse Boys, uitkomend in de derde klasse, ging op eigen veld onderuit tegen Millingen. De ploeg van Patrick Baltus verloor met 2-3 van vierdeklasser Millingen. Doelman Jeffrey Rutten kreeg twee keer een gele kaart, waardoor de thuisploeg het duel met tien man beëindigde.
SML vertrok ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd uit Groesbeek. De Arnhemse vierdeklasser was tegen het drie klassen hoger spelende Germania gelijkwaardig, maar de ploeg van Roberto Straal ging slordig om met de kansen. Germania was uiteindelijk het gelukkigst: 1-0.
Op voorhand was de missie van vierdeklasser Eendracht al heel moeilijk. Dat werd bewaarheid, want de formatie van trainer Marlon Keizer incasseerde bij tweedeklasser Babberich zes treffers. Daar stond slechts één Arnhemse doelpunt tegenover: 6-1.
Het Oosterbeekse OVC ’85 plaatste zich wel voor de tweede knock-outronde. Na negentig minuten stond het bij Loenermark 4-4, maar de ploeg van trainer Peter van den Borden was in de noodzakelijke strafschoppenserie de sterkste. Dat het uiteindelijk nog op penalty ‘s uitdraaide, was al een wonder. De gasten namen in de eerste helft een 0-3 voorsprong, maar gaven die toch nog uit handen. Na de gelijkmaker scoorde OVC ’85 3-4, maar ook die voorsprong werd in de slotfase door Loenermark tenietgedaan.

* Foto homepage: spelmoment uit Babberrich – Eendracht (blauw tenue). Foto: Nico Kooij)