Boys-keeper Barry moet geduld hebben

13 september 2010 | Van onze AS-redactie

Lama Barry, doelman van Arnhemse Boys, kan pas over vijf weken zijn rentree maken. De 25-jarige keeper kreeg maandag nieuw gips om zijn gebroken rechterhand en dat moet er een maand, tot maandag 11 oktober, om blijven zitten.  Een weekje later hoopt Barry dan weer bij de Boys onder de lat te staan.

Vorige week, in de wedstrijd bij Fortissimo in Ede, liep de doelman de breuk op. Hij heeft er nog steeds een rot gevoel bij omdat het incident tevens de inleiding tot de nederlaag van de Arnhemmers was. Barry: ,,Na een vrije trap liet ik even de bal los, maar had hem direct weer vast. Een speler van Fortissimo trapte door waarna het doelpunt viel. Ten onrechte want ik had de hand op de bal. Maar de scheidsrechter liet doorspelen. Ik voelde dat er iets mis was en had veel pijn. Ik ben meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ik een middenhandsbeentje had gebroken. Toen is er meteen gips omheen gegaan. Ik heb nog geluk dat het mijn rechterhand is, ik ben namelijk linkshandig.”

Mogelijk kan de keeper op 17 oktober zijn terugkeer vieren. Ondertussen blijft Barry, die vorig seizoen van Eendracht naar Arnhemse Boys verhuisde, in training. ,,Ik doe zoveel mogelijk mee. Voor de conditie volg ik de looptrainingen en ook aan positiespelletjes en trapoefeningen kan ik wel meedoen. Ik probeer zoveel mogelijk in het ritme te blijven. Als op 11 oktober het gips eraf gaat, kan ik hopelijk een week later weer keepen.”

Barry, die na het incident in Ede niets meer hoorde van de tegenstander Fortissimo, bekeek zijn ploeggenoten afgelopen zondag vanaf de zijlijn en zag hoe zij met 2-3 van Union verloren, de tweede nederlaag voor de Arnhemmers  in de derde klasse D.  ,,Heel jammer. Want Arnhemse Boys heeft goed gespeeld en de hele tweede helft gedomineerd. Ik zie dit seizoen hoopvol in, we hebben een goede selectie, dat bleek ook in de beker: we werden eerste in een heel zware groep. De twee nederlagen in deze competitie zeggen me niets.”