Bosch hoopt op afscheid met titel

6 februari 2018 | Van onze AS-redactie

Arnhemia heeft zich in de vijfde klasse D hersteld van de ongelukkige nederlaag (1-2) tegen koploper Doesburg. De ploeg van trainer Marco Bosch won zondag met 7-2 zege van FC Zutphen en liep weer twee punten in op Doesburg, dat in de topper tegen Angerlo Vooruit niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0).  Doesburg gaat in 5D aan kop met 31 punten uit 12 duels, Arnhemia, RVW (beide 28 uit 11) en Angerlo Vooruit (28 uit 12) zijn de achtervolgers.

Arnhemia heeft zich door het winnen van de eerste periodetitel al verzekerd van een plek in de nacompetitie. “Maar we gaan voor het kampioenschap”, zegt trainer Marco Bosch (foto). “Het was de doelstelling om mee te doen om promotie, maar dat hebben we met het behalen van de eerste periodetitel al gerealiseerd. Nu willen we ook mee blijven doen om de algehele titel.”

Volgens Bosch wordt de competitie in de laatste weken beslist. “Dan krijgen wij nog twee keer RVW, en nog Doesburg en Angerlo Vooruit. Daarom is het van belang de komende weken goed door te komen en te proberen geen punten te verspelen tegen de zogenaamde kleintjes. Een garantie dat we zo maar even winnen, is er niet. Zit het mee, dan kunnen wij fantastische dingen laten zien. Maar wij leven bij de vorm van de dag. En zo gemakkelijk als de uitslag tegen FC Zutphen doet vermoeden, was het niet. Tien minuten voor tijd stond het 4-2 en pas in de laatste vijf minuten scoorden we nog drie keer.”

Bosch zegt dat zijn ploeg de ervaring van vorig seizoen meeneemt. “Toen was het behalen van die nacompetitie al een prijs, omdat we met vijf nederlagen op rij heel slecht begonnen. Een periodetitel was toen het maximaal haalbare. Dat ligt nu anders. We weten ook wat we vorig jaar hebben laten schieten door in de nacompetitie knullig van Elistha en EDS te verliezen.”
Komend seizoen seizoen is Bosch trainer van het Oosterbeekse OVC ’85. “Promotie naar de vierde klasse met Arnhemia zou daarom een mooie bekroning zijn”, vertelt Bosch. Dat is iets tastbaars. Een periodetitel kun je wel een prijs noemen, maar dat levert nog niets op. Ik wil niet met een ‘sisser’ afscheid nemen. Ik heb hier dan twee fantastische jaren gehad. Mijn vertrek heeft in dat opzicht een keerzijde. Ik heb een heel goed contact met het bestuur en de spelersgroep. Dat ga ik zeker missen.”

Bosch gelooft heilig in promotie. “We nemen de ervaring van vorig jaar mee. Ook Ferdy Raayen is teruggekomen van Elistha. Hij speelt nu veel meer in het belang van het elftal en is dan een meerwaarde. Met de motivatie van de spelers is ook niets mis. Ik heb ze er nog nooit op kunnen betrappen dat ze zich niet volledig gaven. Soms zelfs meer dan 100 procent, maar dan hielden ze zich ook met randzaken bezig.”
Na het verlies tegen Doesburg bleef iedereen volgens Bosch positief. “Die nederlaag was ook heel ongelukkig. Voor rust hadden we twee, drie keer moeten scoren en was het beslist geweest.” 

 

Zondag 4 februari 2018
Arnhemia – FC Zutphen 7-2 (2-1).

Stefan Bierman 1-0 en 2-0, 2-1, Ferdy Raayen 3-1, eigen doel FC Zutphen 4-1, 4-2, Melih Turkel 5-2, Jonathan Dolirita 6-2, Michael Ossenbruggen 7-2.

* Foto geheel boven: Stefan Bierman (9), die zondag de eerste twee treffers van Arnhemia voor zijn rekening nam, controleert de bal met een tegenstander van FC Zutphen in de rug. (Foto: Sjaak Bouwmeester)
* Ook de andere foto ‘s zijn gemaakt door Sjaak Bouwmeester.