Bony weer beslissend voor Vitesse

10 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Met zijn 24e doelpunt van het seizoen was Wilfried Bony weer beslissend voor Vitesse. De aanvaller zorgde op aangeven van Renatoa Ibarra voor de enige treffer in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Vitesse blijft door de zege volop meedoen om de landstitel.

In de eredivisie is Ajax met nog acht duels voor de boeg de nieuwe koploper met 54 punten. De Amsterdamse ploeg won thuis met 3-0 van PEC Zwolle en profiteerde optimaal van het verlies van PSV bij Heerenveen (2-1). PSV heeft 53 punten. Dat zijn er evenveel als Feyenoord, dat met enig fortuin met 1-0 won bij Roda JC. De ploeg van Ronald Koeman moet PSV op basis van een slechter doelsaldo voor laten gaan. Vitesse is vierde met 51 punten.
In de Grolsch Veste waren de beste kansen in de eerste helft voor FC Twente, maar Willem Jansen en Dmitri Bulykin misten opgelegde kansen.
Na de hervatting kwam Vitesse, zonder Jan–Arie van der Heijden, enkele keren goed weg. Een treffer van Bulykin werd afgekeurd wegens buitenspel en kort daarop claimde FC Twente een strafschop toen Bulykin in een duel met Theo Janssen onderuit ging. Bossen wuifde het tot opluchting van Vitesse weg.
Vitesse nam in de 63e minuut de leiding. Renato Ibarra bediende op maat de wegsprintende Bony en dat betekende 0-1. Bony liet even later opnieuw zijn klasse zien, maar na zijn afgemeten voorzet schoot invaller Jonathan Reis tegen de Twentse doelman Michailov op.
In de slotafse ontsnapte Vitesse enkele keren aan de gelijkmaker. Zo haalde Patrick van Aanholt de bal nog van de doellijn na een kopbal van Castaignos. Het deerde Vitesse niet, de drie punten gingen mee naar Arnhem.

* De foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.


Theo Janssen troeft Wout Brama af.


Gaël Kakuta tilt de bal over doelman Michailov van FC Twente.