Bob van Londen giftig na 6-6 bij EMM

11 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 pakte zaterdag in 4A na een 6-3 achterstand toch nog een punt bij EMM: 6-6. Na de zesde Randwijkse treffer in het knotsgekke duel verliet AZ-trainer Bob van Londen demonstratief zijn dug-out en bekeek de wedstrijd verder vanaf het terras.

AZ 2000 was in Randwijk oppermachtig en nam door Achmed Yiaar een verdiende voorsprong. Na de gelijkmaker van EMM namen de bezoekers door een benutte strafschop van Bob van Zomeren en een fraai ingeschoten vrije trap van Liridon Berdynaj opnieuw de leiding: 1-3.
“Daarna wilde iedereen bij ons de 1-4 maken. We renden als gekken naar voren”, zei trainer Bob van Londen, trainer van AZ 2000.
De gevolgen bleven niet uit. In de laatste 6 minuten voor rust scoorde EMM nog 3 keer en bepaalde de ruststand op 4-3.
“In de pauze ben ik helemaal uit mijn dak gegaan”, zei Van Londen, die wel bleef geloven in een goed resultaat.
Maar al in de 2e minuut na de pauze scoorde EMM 5-3 na een fout in onze defensie. Nadat een speler van de thuisclub de bal met 2 handen van de doellijn had geslagen, maar de arbiter geen strafschop gaf, sloeg EMM in de counter opnieuw toe: 6-3.
“We bleven met 5, 6 man bij de scheidsrechter staan om te protesteren, maar EMM voetbalde gewoon door. Ik heb nog nooit een scheidsrechter een beslissing zien terugdraaien, dus dit had nooit mogen gebeuren”, aldus Van Londen.
De trainer van AZ 2000 was zo boos op zijn spelers dat hij samen met zijn assistent Remo Derksen demonstratief de dug-out verliet en op het terras ging zitten. Van daaruit zag het trainersduo Achmed Yiaar, Wesley van Londen en Bob van Zomeren nog scoren voor AZ 2000: 6-6.
“De spelers waren na afloop nog lyrisch dat ze een punt hadden gepakt. Ik niet”, zei Van Londen. “Want deze wedstrijd hadden wij dik moeten winnen. Wij hebben op elke positie een betere speler dan EMM. Dan kun je niet blij zijn met een gelijkspel.”