Bob Hartemink terug bij Westervoort

11 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Bob Hartemink (54) keert komend seizoen terug als trainer van Sportclub Westervoort. De Dremptenaar verliet de vijfdeklasser eind oktober 2010. Hij werd na de winterstop opgevolgd door Rolf Oostinga, die nu hoofd technische zaken wordt.

De rentree van Hartemink (foto rechts) mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd. Eén van de redenen voor zijn vertrek in oktober van het vorig jaar was dat Hartemink zich meer ‘crisismanager dan trainer voelde’. Een andere reden was de ziekte van zijn vader.
Hartemink: “Met mijn vader gaat het wat beter. Hij zit nu in een instelling, waar hij heel goed wordt verzorgd. Ik hoef er niet meer elke avond bij te zitten, ook al deed ik dat met alle plezier. Toen ik moest kiezen tussen mijn vader en voetbal was dat niet moeilijk, want mijn vader is ook mijn beste vriend.”
Daarnaast zijn volgens Hartemink veel problemen bij Westervoort opgelost. “Ik zat toen door de ziekte van mijn vader ook niet zo goed in mijn vel. Dan worden irritaties je snel te veel. Ik zit nu weer in rustiger vaarwater.”
Rolf Oostinga nam contact op met Hartemink. “Hij vroeg of ik terug wilde komen. Ook enkele spelers hebben mij gebeld of ik dat wilde doen. Ik voelde me zeer vereerd. Uiteraard heb ik thuis nog even overlegd, want de ‘directie’ heeft ook nog wat te zeggen.”

Volgens Rolf Oostinga (foto links) was de terugkeer van Hartemink voor Westervoort de beste oplossing. “De bedoeling was dat ik ook volgend seizoen nog op het veld zou staan. Maar door een aantal ontwikkelingen binnen de club wordt het nu anders. Ik heb gezien dat in de coördinatie en in het technisch beleid lijn moet komen. Als hoofd technische zaken is dat beter uitvoerbaar. Ik had het ooit al zo voorzien, maar het gebeurt nu eerder dan in de planning stond. Westervoort is een geweldig leuke club, maar de gezelligheid ging te veel overheersen. Dat gaan we in juiste proporties veranderen.”
Dat Hartemink terugkeert, is voor Oostinga logisch. “Er waren meer kandidaten, maar Bob kwam er als beste uit en ook de spelers wilden heel graag dat hij terug kwam.”