Blijven ESA en Veluwezoom in het spoor van AVW ’66?

26 november 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de elfde speelronde op het programma. Kunnen ESA (thuis tegen SVP) en SC Veluwezoom (uit tegen SDS ’55) in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal in het spoor blijven van AVW ’66? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
ESA – SVP (15.00 uur)
SVP is in 3A de enige ploeg die het op toptrio AVW ’66 (27 punten uit 10 wedstrijden), Veluwezoom (22 uit 9) en ESA (21 uit 9) nog enigszins kan volgen. De ploeg uit Veenendaal bezet met 19 uit 9 de vierde plaats.
ESA kan SVP dus bij winst op 5 punten zetten en dan wordt duidelijk dat de titelstrijd alleen nog door de eerste drie wordt uitgevochten. Een zege voor de nog ongeslagen ploeg van trainer Peter Gerritsen ligt ook voor de hand. In dat geval nadert ESA koploper AVW ’66, dat niet in actie hoeft te komen, tot op 3 punten. ESA won alle vier gespeelde thuisduels. SVP verloor dit seizoen twee keer, maar dat was wel bij AVW ’66 (3-1) en Veluwezoom (4-0).
Prognose: 2-0.

SDS ’55 – Veluwezoom (15.00 uur)
VeluwezoomTitelkandidaat Veluwezoom treft zaterdagmiddag met SDS ’55 de nummer vijf op de ranglijst, maar met 14 uit 10 doet de ploeg uit Wekerom al lang niet meer mee om de titel. Bovendien is SDS ’55 thuis niet onoverwinnelijk, want van de vijf gespeelde duels op eigen bodem werd alleen van SKV gewonnen. Voor Veluwezoom, met 36 goals in 9 duels gemiddeld de productiefste ploeg, zal SDS ’55 dus geen problemen opleveren.
Prognose: 1-4.

Zondagvoetbal
Derde klasse D (west I)
Eldenia – AWPC (14.00 uur)
koen-4k-erwin-trainerEldenia heeft zich in de westelijke derde klasse D door een reeks goede resultaten opgeworpen tot een titelkandidaat. De ploeg van trainer Erwin Koen (foto) staat met 20 punten uit 10 duels op een vierde plek, maar de achterstand op de koplopers VVZA en Vriendenschaar (beide 23 uit 10) is gering. Saestum staat met 21 uit 10 net boven Eldenia.
Het Amersfoortse APWC, achtste met 12 uit 10, mag voor het Eldenia in de huidige vorm geen problemen opleveren. De Eldenaren wonnen de laatste drie duels en zeker in de laatste wedstrijd, waarin bij SCR een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong, toonde Eldenia aan over de juiste mentaliteit te beschikken.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – Eendracht (14.30 uur)
Met 16 punten uit 10 duels staat Arnhemse Boys op een zevende plaats. De thuisbalans van de ploeg van trainer Pierre van den Berg (foto) berg-pierre4ksteekt daar echt schril bij af. Arnhemse Boys wacht, na drie nederlagen en een gelijkspel op sportpark De Schuytgraaf, nog op de eerste zege. Op vreemde Eendracht, Nwbodem won Arnhemse Boys vijf van de zes wedstrijden ging alleen het duel bij HAVO (2-0) verloren.
Eendracht, dat met 10 uit 10 op een gedeelde negende plaats staat, won dit seizoen drie keer en deed dat twee keer buitenshuis. Zowel bij Angeren als GVA werd met 2-1 gewonnen.
In deze Arnhemse derby kun je dus niet spreken van thuisvoordeel voor Arnhemse Boys.
Prognose: 1-1.

MASV – De Paasberg (14.30)
MASVMASV is in deze Arnhemse derby de torenhoge favoriet. De ploeg van trainer Marcel Gerrist is medekoploper met 22  punten uit 9 wedstrijden (het gestaakte duel bij Driel met een 3-2 achterstand niet meegerekend), De Paasberg staat met 0 uit 10 troosteloos onderaan. Voor trainer Paasberg-LPaul van Koppenhagen, die het roer van de opgestapte Danny Evers heeft overgenomen, lijkt er dan ook weinig eer te behalen. De Paasberg incasseerde in 10 wedstrijden al 46 goals en met een lekke defensie is het lastig om wedstrijden te winnen.
Prognose: 5-0.

Klik hier voor het voetbalprogramma