Blijft ESA overeind in topper tegen Veluwezoom?

12 november 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de negende speelronde op het programma. Kan Sportclub Veluwezoom in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal ESA de eerste nederlaag toebrengen? En blijft RKHVV, dat in de zondagse hoofdklasse A al aan de twaalfde wedstrijd toe is, verrassen met een zege op Woezik, de nummer twee op de ranglijst? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
Veluwezoom – ESA (15.00 uur)
VeluwezoomAVW ’66 (koploper met 24 punten uit 9 duels), Veluwezoom (21 uit 8) en ESA (20 uit 8) strijden in deze klasse om de titel. Veluwezoom, met een groot aantal elders weggeplukte spelers die op een veel hoger niveau hebben gespeeld, is in deze klasse de torenhoge favoriet. Trainer Jhon van Beukering heeft van de groep ‘individualisten’ inmiddels al een aardige eenheid gesmeed. Van dat collectief moet ESA, met bijna allemaal spelers uit de eigen jeugd, het vooral hebben.
ESA is in 3A de enige ploeg die nog ongeslagen is en heeft met slechts zeven tegengoals ook de minst gepasseerde defensie. Veluwezoom kreeg al 15 doelpunten tegen, maar heeft de best scorende aanval (34).
Individuele klasse tegen een hecht collectief. Het duel Veluwezoom – ESA lijkt zaterdagmiddag garant te staan voor spektakel.
Prognose: 2-2.

AVW ’66 – SC Oranje (15.00 uur)
avw66AVW ’66 kan zaterdag in de strijd om de titel de lachende derde worden als Veluwezoom en ESA elkaar punten afsnoepen. De ploeg van trainer Wouter van der Ent zal dan zelf wel moeten winnen van SC Oranje. De Arnhemse formatie heeft het lastig in 3A en kwam pas tot één overwinning met een bescheiden elfde plaats (7 punten uit 8 duels) op de ranglijst tot gevolg. phpThumb (1)Trainer Carel van der velden zal zijn ploeg zeker behoeden voor degradatie, maar een stunt bij koploper AVW ’66 lijkt er niet in te zitten.
Aan het duel op sportpark Hamerden zit ook nog een feestelijk tintje, want aanvoerder Mick Steenvoorden en Erik Schulte spelen beiden hun 150e wedstrijd voor AVW ’66.
Prognose: 3-0.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse A
RKHVV – Woezik (14.00 uur)
koenen1-fransDe start van het seizoen, met een gelijkspel tegen Hoogland (2-2) en een forse nederlaag (8-1) bij Hollandia, voorspelde niet veel goeds voor RKHVV. De ervaren trainer Frans Koenen (foto links)heeft de Huissense ploeg echter weer snel op het juiste spoor gekregen.
Op speeldag 12 staat er een echte topper op het programma. RKHVV, met 20 uit 11 de nummer vier op de ranglijst, treft thuis Woezik, de al even verrassende nummer twee met 22 uit 11. In de hoofdklasse A gaat ADO ’20 aan kop (23 uit 11) en heeft Silvolde, de ploeg van trainer Dennis van Beukering, zich met 21 uit 11 tussen Woezik en RKHVV genesteld.
RKHVV – Woezik kan zondag alle kanten op. De kracht van Woezik ligt in de defensie. Met slechts zeven tegentreffers heeft die ploeg de minst gepasseerde verdediging. RKHVV heeft ondanks de hoge positie op nummer laatst Dieze West na (30) de meeste tegengoals (25). Daar staat tegenover dat RKHVV met koploper ADO ’20 en Sneek Wit Zwart de best scorende aanval heeft met 23 goals.
RKHVV en Woezik zullen elkaar zondag niet veel ontlopen.
Prognose: 1-1.

Derde klasse C
VVO – Groessen (14.00 uur)
vvoIn 3C is koploper Bon Boys (22 uit 9) voorlopig uit het zicht verdwenen. De voorsprong van de ploeg uit Haaksbergen kan nog groter worden als Groessen (tweede met 17 uit 9) zondag punten verspeelt bij VVO, dat met 14 uit 9 de vijfde plaats deelt met VDZ. DVC ’26 en DCS delen de derde plek met 15 uit 9.
VVO, dat pas één nederlaag leed, kwam afgelopen zondag niet verder dan een gelijkspel tegen Dinxperlo, de nummer voorlaatst. In het duel met Groessen keren enkele spelers terug, die tegen Dinxperlo geschorst waren. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat VVO door een zege op Groessen koploper Bon Boys een dienst gaat bewijzen.
Prognose: 3-1.

Vijfde klasse F
Arnhemia – SVO ’68 (14.00 uur)
arnhemiaNa vijf nederlagen in de eerste vijf wedstrijden heeft Arnhemia zich knap hersteld. De ploeg van Marco Bosch won daarna drie keer op rij en pakte afgelopen zondag een punt bij VVLK (3-3).
Veluwezoom en CHRC, de twee koplopers met 22 uit 9 gaan strijden om de titel, maar voor de overige ploegen liggen nog lekkere brokken in de vorm van een derde plaats en periodetitels klaar.
Bij een zege van Arnhemia (10 uit 9) op nummer vier SVO ’69 (15 uit 9) is er ook voor  de Arnhemse ploeg weer veel mogelijk. Bij een nederlaag van Arnhemia is een derde plaats, nu in bezit van Aerdt/Carvium met 16 uit 9, ver weg en moet de ploeg zich gaan richten op de derde periode in de hoop nog een prijsje in de wacht te slepen.
SVO ’68 is zondag een geduchte tegenstander. De ploeg uit Ooij hield Veluwezoom al op 0-0 en won afgelopen zondag met 1-0 bij CHRC.
Prognose: 2-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma