Blijft Arnhemse Boys voor derde keer op rij ongeslagen en trekt MASV de lijn door?

9 november 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de achtste  speelronde afgewerkt. Trekt MASV na het behalen van de eerste periodetitel in de tweede klasse I van het zondagvoetbal de lijn door? Blijft Arnhemse Boys na duels zonder nederlaag ook bij buurman driel overeind in de derde klasse D (west I). De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Veensche Boys – AVW ’66 (14.30 uur)
Na zes duels zonder overwinning pakte AVW ’66 vorige week zaterdag eindelijk de eerste – verwachte – overwinning. Het zwakke Lelystad ’67, dat in de eerste zes wedstrijd al 36 doelpunten incasseerde, werd met 3-0 verslagen.

Jaimy Toonen Dekkers (rode tenue) in actie tegen Lelystad ’67 en maker van de 1-0. (Foto: Ferry Leenders)

Of trainer Delano Verwey het lek boven heeft, zal moeten blijken. Met Veensche Boys treft AVW ”66 een ploeg die ook niet overloopt van vertrouwen. De ploeg uit Nijkerkerveen won voor het laatst op 5 oktober, uit bij Dinxperlo (0-1). Twee gelijke spelen en daarna nog twee forse nederlagen tegen respectievelijk De Merino ‘s (5-1) en thuis tegen Batavia ’90 (1-5) volgden.
Bij winst komt AVW ’66 (5 uit 7) op gelijke hoogte met Veensche Boys (8 uit 7). Gezien de resultaten van beide ploegen ligt een gelijkspel meer voor de hand.
Prognose: 1-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Viod – MASV (14.00 uur)
De laatste speeldag om de eerste periodetitel moet nog nog worden afgewerkt, maar MASV heeft de buit al binnen. Door een 4-1 zege op Quick 1888, afgelopen zondag, heeft de ploeg van trainer Roberto Straal zich al verzekerd van een plek in de nacompetitie. Een prestatie van formaat!
MASV pakte in zeven duels zes overwinningen en alleen de uitwedstrijd tegen Spero ging met 2-0 verloren. Met 18 punten bedraagt de voorsprong op WAVV en Dio ’30, die de tweede plek delen, al 4 punten.

MASV viert feest na de benutte strafschop van Tim Keurntjes tegen Quick 1888. De eerste periodetitel is binnen. (Foto: Nico Kooij)

De ervaring leert dat een ploeg aan scherpte verliest na het behalen van de eerste periodetitel. Dat weet ook Roberto Straal en hij zal zijn ploeg daar ongetwijfeld voor waarschuwen. 
In Doetinchem stuit MASV zondagmiddag op Viod, dat met 10 uit 7 op een gedeelde zevende plaats staat. De vraag: laat MASV de concurrentie dichterbij komen of gaat de Arnhemse ploeg op de ingeslagen weg verder.
Prognose: 1-3. 
Derde klasse D (West I)
VDZ – VVZA (14.00 uur)
In 3D hebben VDZ en FC Jeugd 14 punten uit 7 duels en op basis van een iets beter doelsaldo gaat FC Jeugd (plus 9 tegen plus 8) aan kop. VVZA, zondagmiddag op sportpark ‘t Cranevelt de tegenstander van VDZ, staat er met 13 uit 6 relatief het beste voor.

VDZ kan daar dus zondag verandering in brengen. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi revancheerde zich afgelopen zondag voor het eerdere 1-0 verlies bij Arnhemse Boys door met 2-0 te winnen bij HDS. Onder aanvoering van doelman Kwint Ceelen en het centrale verdedigingsduo Max Flierman – Stijn van Gent was er voor de thuisploeg geen doorkomen aan.
VVZA pakte in de eerste 4 duels 10 punten, verloor vervolgens thuis met 4-1 van FC Jeugd en kwam daarna niet verder dan een gelijkspel bij Quick 1890 (2-2). Afgelopen zondag was de ploeg uit Amersfoort vrij.
VDZ behoort, ook al wil trainer habib al Mohsinawi anders doen geloeven, weer tot de titelfavorieten. Het is duidelijk dat je in deze klasse, verdeeld over twee periodes van twaalf wedstrijden, niet alles hoeft te winnen om kampioen te worden.
Tegen VVZA is VDZ, dat thuis 7 punten uit 3 duels behaalde, ook de favoriet.
Prognose: 2-0.

Driel – Arnhemse Boys (14.00 uur)
Driel en Arnhemse Boys zullen zich dit seizoen niet mengen in de strijd om de titel. Handhaving is het doel van beide ploegen. Driel (3 uit 6) staat twaalfde en voorlaatste op de ranglijst, Arnhemse Boys (5 uit 7) is de nummer elf. Roda ’46 (2 uit 6) is de nummer laatst.

De selectie van Arnhemse Boys. (Foto: Arnhemse Boys)

De belangen bij Driel – Arnhemse Boys zijn dus groot. Driel zal met een minder goed gevoel aan het duel beginnen van de bezoekers. De Betuwse ploeg won na drie nederlagen op rij met 2-1 bij HDS, maar twee laatste duels gingen weer verloren. Arnhemse Boys pakte na de 1-0 zege op VDZ thuis ook een punt tegen Saestum (2-2) en is dus al twee wedstrijden ongeslagen.
De druk op beide teams zal groot zijn, want wie verliest mist de aansluiting met de grote middenmoot. In deze derby, de velden van de twee clubs liggen 2,2 kilometer van elkaar, is Arnhemse Boys licht favoriet.
prognose: 1-2.

Vierde klasse D
Jonge Kracht – ‘t Peeske (14.00 uur)

Na het mislopen van de promotie, afgelopen seizoen in de finale van de nacompetitie, doet Jnge Kracht opnieuw een gooi naar de titel. De Huissense ploeg staat momenteel tweede met 19 punten uit 7 duels. Het lijkt erop dat de ploeg van trainer René Knuiman in die kampioenstrijd allen concurrentie heeft van GVA, dat nog een maximale score heeft van 21 punten uit 7 wedstrijden.

GVA zal ook wel de eerste periodetitel voor zich gaan opeisen, de Doornenburgse ploeg zal zich zondagmiddag op eigen veld niet laten verrassen door CHRC, de nummer voorlaatst. Een feestje zit er dus voor Jonge Kracht niet in, maar de Huissenaren kunnen ‘t Peeske (15 uit 7), met Angeren gedeeld derde, wel op grotere achterstand zetten.
Prognose: 3-1.

* Foto geheel boven: Angelo Siep, in actie tegen Quick 1888. Siep scoorde in dat duel twee keer. (Foto: Nico Kooij),

Klik hier voor het voetbalprogramma