Blessures teisteren Arnhem Eagles

16 november 2016 | Van onze AS-redactie

Het wil met Arnhem Eagles nog niet zo vlotten in de eerste divisie A. De basketbalploeg van trainer René Heeres voldoet nog niet aan de verwachtingen. Blessures spelen de Arnhemse ploeg, die afgelopen weekeinde met 75-61 onderuit ging bij Hoofddorp, parten.

Arnhem Eagles reisde met een gehavende ploeg af naar Hoofddorp, dat in de eerste divisie al jaren een stabiele factor is. Met slechts vijf spelers uit de A-selectie, aangevuld met Nour Yaaqobi en Jelle Roessink van het U20-team, kon Arnhem Eagles op voorhand rekenen op een loodzware avond.
Zo ontbraken door blessures Dusko Vukic, Nicolai Vukic, Miguel Brache, Mylthon Poulino door blessures en waren ook Kasper Rijkers (geboorte zoon) en Andrew Blackmon (ziek teruggekeerd uit Canada) niet van de partij. “Maar juist dan zie je dat er met een smalle selectie oerkrachten vrijkomen”, vertelde center Guido Groenendijk. “Door goede aanvallende opties en een strakke zoneverdediging dreven we Hoofddorp regelmatig tot wanhoop.”
Schutter Bram Sieben en guard Pieter van den Braak waren dan ook een plaag voor de Hoofddorpse verdediging. Bij rust was de strijd nog volledig open en bedroeg de achterstand van Arnhem Eagles slechts twee punten: 35-33. “Maar die speelstijl van de eerste helft kostte simpelweg te veel energie”, zie Groenendijk. “Dat was met zeven man niet vol te houden. Hoofddorp bleef, met een selectie van twaalf man, rustig doorwisselen en met verse krachten liep de voorsprong gestaag uit naar 20 punten.”
In het vierde kwart stond Arnhem Eagles weer beter en dat zorgde ervoor dat de voorsprong Van Hoofddorp niet verder opliep. Integendeel, de bezoekers konden nog terugkomen tot op 14 punten: 75-61. Groenendijk: “Het klinkt misschien gek maar na deze nederlaag konden we toch met opgeheven hoofd de auto weer instappen. Hard trainen en voortborduren op deze wedstrijd, dan pakken we zondag de mannen van Akrides.”
Bram Sieben en Pieter van den Braak waren tegen Hoofddorp met ieder 21 punten de beste schutters van Arnhem Eagles.

Groenendijk verwacht dat het langzaam maar zeker beter zal gaan met zijn ploeg. “Want anders wordt het een verloren seizoen. Komende zondag zijn in ieder geval Kasper Rijkers en Miguel Brache er weer bij.  Die blessures zijn ook het lot van een ouder team. We hebben vijf spelers van boven de dertig. Daarnaast zullen we zullen ook met elkaar onze verantwoordelijkheid moeten nemen en er zoveel mogelijk moeten zijn.”
Zondagavond gaat Arnhem Eagles in sporthal De Omnibus tegen Akrides op jacht naar de derde zege van het seizoen. Dat duel begint om 19.30 uur.

Uitslagen
Eerste divisie A
BA Limburg – Racing Beverwijk           74 – 78
Akrides – Almere                                     53 – 55
Dreamfields Dolphins – Binnenland   56 – 63
Hoofddorp – Arnhem Eagles                 75 – 61
Landstede ZAC – Triple Threat             72 – 80

Stand
1. Binnenland                7-12
2. Red Stars                   6-10 
3. Hoofddorp                 6-8
4. Akrides                       6-8
5. Racing Beverwijk      7-8
6. Almere                        6-6
7. Limburg                      6-4
8. Arnhem Eagles          6-4
9. Landstede ZAC          7-4
10. Triple Threat            7-4
11. Dolphins                    6-2

Programma
Zaterdag 19 november
Almere – Dreamfields Dolphins
Binnenland – Red Stars
Racing Beverwijk – Triple Threat
Zondag 20 november
Arnhem Eagles – Akrides (19.30 uur, De Omnibus, Arnhem)