Blamage Vitesse bij SML: 2-3

18 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse kan ook al niet meer winnen van amateurs. De Arnhemse profclub blameerde zich woensdagavond met een 2-3 nederlaag in de vriendschappelijke wedstrijd bij derdeklasser SML.

Door deze afgang lijkt de positie van trainer Albert Ferrer er niet sterker op geworden. Deze week wordt beslist of hij kan aanblijven in Arnhem. Vitesse speelde weliswaar niet in zijn sterkste opstelling – de ploeg was een mix van het eerste en de beloften – maar voor de toeschouwers op De Bakenberg was het toch onthutsend te zien hoe Vitesse werd afgestraft.
SML kwam door doelpunten van Reinder Berfelo (2) en Wesley Mortier namelijk met 3-0 voor. Door Bony en Heijckman kwamen de profs nog terug tot 3-2 maar de blamage was er niet minder om.
SML-speler Dave Hendriks was stomverbaasd: “Bij 1-0 dachten we: dat kan nog. Maar bij 3-0 was er een stemming van: wat gebeurt hier? Het was onwerkelijk. Vorige week verloren we nog met 7-0 van Jong Vitesse. En nu winnen we met 3-2 van de hoofdmacht. Schandalig van Vitesse natuurlijk. Maar wel leuk voor ons.”
De wedstrijd werd gespeeld in het kader van het 100-jarig bestaan van SML. Het was ook het afscheidsduel van SML-speler John Raayman, die nu trainer van de A1 is. Raayman was al gestopt, maar had nog geen officieel afscheid genomen. Dat gebeurde nu: hij stond in de basis en werd na enige tijd vervangen.