Bijna alles nieuw bij Arnhem Falcons

23 maart 2013 | Van onze AS-redactie

American footballers van Arnhem Falcons kijken uit naar zondag. De ploeg van coach Wouter van den Boogaard speelt dan voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld op sportpark ’t Cranevelt. Tegen Leiden Lightning wil de Arnhemse ploeg dat vieren met een zege.

Arnhem Falcons maakt een nieuwe start. Niet alleen de accommodatie is verfraaid, ook in de technische staf is er wat veranderd. Hoofdcoach Wouter van de Boogaard en assistent Alfred Portengen krijgen dit seizoen assistentie van de ervaren ‘defensive coach’ Martin Doomen (ex-Amsterdam Admirals) en oud-speler Wouter Lether.

“Je kunt spreken van een coup van Falcons”, zegt Van Den Boogaard. “Ik heb zelf nog onder Martin gespeeld toen hij hoofdcoach was van de Dutch Junior Lions en we kennen elkaar dus al langere tijd. Martin gaat onze ‘defense’ een stuk beter maken en ook Wouter Lether, die de Special Teams coacht en assisteert op de ‘defense’, is een toevoeging dit seizoen.”

Arnhem Falcons hadden in 2012 een zwaar seizoen in de hoogste klasse met een relatief smalle selectie. Voor 2013 is de selectie uitgebreid met de Amerikanen Brandon Stamper en Adam Reiniche en de Nederlands jeugdinternational Yorick Hessing. Daarnaast is international Lennard Harris teruggekeerd na een zware blessure. Met deze versterkingen hoopt Arnhem Falcons uit de degradatiezone te blijven. Stamper begint het seizoen als starting runningback en Reiniche zal één van de starting cornerbacks zijn. Van de Boogaard: “Beide spelers brengen wat extra’s en gaan het verschil dit seizoen voor ons maken. Vooral Stamper en Holtslag zullen als runningback tandem erg moeilijk af te stoppen zijn voor onze tegenstanders. Helemaal met onze nieuwe fullback Yorick Hessing, die vier jaar High School football heeft gespeeld in Alabama.”

Arnhem Falcons verloor op 10 maart het eerste competitieduel in de eerste divisie met 21-18 van Amsterdam Panthers, de nummer vier van Nederland in 2012. Het spel in dat duel biedt echter perspectief voor de rest van het seizoen. Lightning Leiden, afgelopen seizoen gepromoveerd uit de tweede divisie, kwam dit seizoen al drie keer in actie en behaalde daarin twee zeges.

De wedstrijd op sportpark ’t Cranevelt begint zondag om 15.00 uur. Om 10.00 en 12.00 uur zijn er jeugdwedstrijden.