Bezorgt Jhon van Beukering MASV het kampioenschap?

22 september 2017 | Van onze AS-redactie

De amateurvoetballers in de eerste klasse en lager beginnen na hun bekeravontuur komend weekeinde aan de competitie. Kan SML zich als nieuweling in de tweede klasse handhaven? Kunnen MASV, SC Rheden, VVO en VDZ een rol spelen in de strijd om de titel in de derde klasse C? En wat kan Eldenia in de derde klasse D? ArnhemSports blikt in drie delen vooruit. Deel II: de zondagclubs tot en met de derde klasse.

 

Hoofdklasse A
RKHVV heeft er dit seizoen in de hoofdklasse A al drie duels opzitten. Die brachten de Huissense club geen succes, want de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys (2-4) en uitduels met MSC (4-3) en Purmersteijn (2-1) leverden nog geen punten op. Trainer Frans Koenen kent echter het klappen van de zweep en zal niet in paniek raken. De situatie is niettemin zorgelijk, want RKHVV boekte vorig seizoen in de terugronde slechts één overwinning, op 9 april in de thuiswedstrijd tegen Dieze West (2-0). De Huissense ploeg ontsnapte ook ternauwernood aan de nacompetitie. Dat zal ook dit seizoen de belangrijkste opdracht zijn. Meer zit er voor de Huissenaren niet in.

Tweede klasse I
SML promoveerde twee keer op rij en met de aanwezige kwaliteit moet de ploeg van trainer Roberto Straal (foto) zich in de tweede klasse kunnen handhaven. Hugo van Essen keerde terug van een kortstondig avontuur bij Achilles ’29 en Dion Visser bedacht zich en trok een overschrijving naar Arnhemse Boys in. SML had in de bekercompetitie weinig in de melk te brokkelen. Alle poulewedstrijden gingen verloren en ook nog met grote cijfers. DTS Ede (4-0), Blauw Geel ’55 (4-2) en Columbia (4-0) waren te sterk voor de Arnhemse ploeg. Meer dan een positie in de middenmoot lijkt er komend seizoen voor SML niet in te zitten, maar dat zou al een prima prestatie zijn van de hoogst spelende Arnhemse zondagclub.

Derde klasse C
Deze klasse is in de regio veruit de aantrekkelijkste om in te spelen. SC Rheden, VVO, MASV en VDZ krijgen daarin te maken met de Liemerse ploegen DCS, OBW en Groessen. Op papier boeiende duels die ook zeker veel publiek zullen trekken.
MASV is met trainer Jhon van Beukering aan het roer één van de favorieten voor de titel. MASV promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie, waarna Van Beukering zijn selectie met onder anderen enkele oude bekenden (Rifat Bugdayci, Essen Gürbüz, Shiwan Hamdaziz) van het ter ziele gegane zaterdagteam van SC Veluwezoom versterkte. Als Van Beukering alle kikkers in de kruiwagen weet te houden en zijn ploeg de discipline bewaart, is MASV titelkandidaat nummer één.
VDZ zal een geduchte concurrent zijn. Trainer Habib Al Mohsinawi kan beschikken over de beste selectie sinds jaren en na het teleurstellende vorige seizoen, waarin de Arnhemse club zelfs de nacompetitie niet haalde, hunkert VDZ naar een succesje. Het vertrek van enkele oudgedienden wordt ruimschoots gecompenseerd met de komst van Gedeon Geertruida, de rentree van Sofian Arjoch en een aantal talentvolle jeugdspelers. Na de winterstop kan Al Mohsinawi ook weer een beroep doen op Martijn Verheij (buitenlandse stage, foto rechts) en mogelijk op Mathieu Weiss. Voor VDZ kan het daarom wel eens een heel mooi jaar worden.

Het Velpse VVO kan voor verrassingen zorgen, maar trainer Maik Angenent (foto) beschikt over een wat minder brede selectie dan zijn collega ‘s van MASV en VDZ. Blijft de Velpse ploeg gevrijwaard van al te veel blessures en schorsingen, dan kan ook VVO een rol van betekenis gaan spelen. Een kampioenschap zit er niet in, maar een plek in de subtop en mogelijk in de nacompetitie behoort tot de mogelijkheden. Met Marc te Witt, terug op het oude nest, beschikt VVO over een doelman die punten pakt. Vincent Saenen, die overkwam van Arnhemse Boys, is met een gescheurde kruisband langdurig uitgeschakeld.
Bij SC Rheden, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, keerde een aantal spelers terug op het oude nest. Trainer Peter Jansen kan daarom beschikken over een wat bredere selectie. Of de aanwezige kwaliteit voldoende is om meteen terug te keren naar de tweede klasse, is nog maar de vraag. In deze sterke competitie zal SC Rheden minimaal een goede middenmoter zijn en mogelijk zit er wat meer in.
Het Zevenaarse DCS is in deze klasse ook één van de grote favorieten voor het kampioenschap.

Derde klasse D
Eldenia kwam afgelopen seizoen uit in de westelijke derde klasse D en presteerde daar naar behoren. De ploeg van trainer Erwin Koen (foto) deed een tijd mee in de strijd om de titel, maar verloor langzaam maar zeker terrein. Eldenia plaatste zich nog wel voor de nacompetitie en daarin verloor het in de finale van het roemruchte DWS uit Amsterdam. De Eldenaren leverden dus een puike prestatie en met de komst van Mitch Legerstee en Stefan Gezius is de selectie er nog sterker op geworden. In het bekertoernooi schakelde Eldenia stadgenoot VDZ uit. De ploeg van Erwin Koen zal met kapitaalkrachtige clubs als Dio ’30 als tegenstander geen kampioen worden, maar de nacompetitie om promotie is zeker haalbaar.

* Foto rechtsboven: Doelman Frans Budel van VVO brengt redding in een duel met VDZ. Beide ploegen elkaar dit seizoen twee keer in de derde klasse C. (Archieffoto: Irene Gudden)