Beslissingsduel Oost-Arnhem

9 maart 2014 | Van onze AS-redactie

Korfbalclub Oost-Arnhem heeft zaterdag het kampioensfeest van SDO niet kunnen verpesten. “Wij waren een figurant op dat feestje”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem, na de 36-20 nederlaag.

 

Oost-Arnhem kreeg zaterdag bij SDO geen poot aan de grond. De ploeg van trainer Frans Kuster werd op alle fronten overklast. De thuisploeg liet vanaf de eerste minuut merken dat er voor de bezoekers niets te halen viel. Via de tussenstanden 9-4 en 16-7 leidde SDO bij rust al met 20-10.
Ten Broek: “Na rust hadden we een kleine opleving met vijf doelpunten achter elkaar, maar verder was het moeizaam. Nu maar op naar volgende week voor de beslissingswedstrijd tegen KIOS. Dan moeten we nog zestig minuten knallen.”
Gjalt de Vries was in het duel met SDO de beste schutter van Oost-Arnhem met 8 treffers.

Uit de Overgangsklasse A degradeert Telstar naar de eerste klasse. Als de nummer zeven speelt Oost-Arnhem een beslissingswedstrijd om een plaats in de Overgangsklasse tegen KIOS, de nummer zeven van de Overgangsklasse D. Oost-Arnhem – KIOS wordt waarschijnlijk gespeeld op zaterdag 15 maart in De Meeuwenhal in Putten, aanvang 18.30 uur.