Bertrand Traoré maakt indruk

7 januari 2014 | Van onze AS-redactie

Bertrand Traoré (foto) heeft dinsdag in het oefenduel van Vitesse tegen VFL Wolfsburg (3-2 winst) in Abu Dhabi een prima indruk achtergelaten. De huurling van Chelsea stond met een fantastische steekpass aan de basis van de 2-0 van Lucas Piazón.

Traoré, door Chelsea op 1 januari voor vierenhalf jaar vastgelegd en meteen weer verhuurd aan Vitesse, toonde vanaf de eerste minuut aan een groot talent te zijn. De international toonde initiatief, had enkele fraaie individuele acties en liet ook nog zien over veel overzicht te beschikken. Zijn bekeken steekpass op Piazon, in de 35e minuut, was een lust voor het oog. Piazon maakte vrij voor de doelman van VFL Wolfsburg geen fout: 2-0.
Zeven minuten eerder had Mike Havenaar Vitesse op voorsprong gezet. De Jappanner schoot raak, nadat Davy Pröpper de bal na een verre pass van Jan-Arie van der Heijden met het hoofd had breedgelegd.
Na de hervatting bleef Vitesse, ondanks het inbrengen van negen wisselspelers tijdens de rust, aanvankelijk probleemloos overeind tegen de nummer vijf uit de Bundesliga. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 3-0 uit een benutte strafschop door Chanturia. De pingel was toegekend nadat Renato Ibarra was neergelegd door de Duitse doelman.
In de laatste tien minuten werd het toch nog spannend. Invaller Bas Dost benutte eerst een strafschop en kopte even later ook de 3-2 nog binnen. In de voorlaatste minuut werd een Duitse treffer nog afgekeurd wegens buitenspel.

Tijdens het trainingskamp in Abu Dhabi speelt Vitesse vrijdag 10 januari nog tegen Hamburger SV, de club van trainer Bert van Marwijk en speler Rafaël van der Vaart. Dat duel begint om 18.30 uur.